SAKİN’İN ACI AMA ÇOK ACI DÖNÜŞÜ

SAKİN’İN ACI AMA ÇOK ACI DÖNÜŞÜ


Onur özdemir Vs. Onurr


Ayşe Hatun Önal’ın Güm Güm isimli mükemmel çalışmasında tanıdık bir yüz gördük, görmez olaydık…

 

Acımasız müzik piyasamız, müzisyenlerin en büyük düşmanı. Klişeleşmiş faturaları ödeme kavramı yeteneklerin yakasına yapışıyor, ortaya içimizi acıtan işler çıkıyor. Bir dönem ülkemiz bağımsız müziğinin en naif isimlerinden biri olan Sakin’i hepimiz hala hatırlıyor, döne döne dinliyoruz. “Ulan keşke dağılmasalardı…” diye hayıflandığımız Sakin’in eli kolu Onur Özdemir’in sesini yıllar sonra duymayı başardık, başardık ama pişman olduk.

 

Onur Özdemir; altın zincirli, bıyıklı, Benim Kuaförüm’den çıkma saç modelli imajıyla ve Onurr ismiyle Ayşe Hatun Önal’ın yeni şarkısı Güm Güm’de arzı endam etti.

 

 

“Seni sorana her yanım derim” diyen naif bir adamdan, “Göğsümden ama kalbimi kalbimi kalbimi söküyor.” diyen bir popçuya dönüşen Onur Özdemir, tüm Sakin hayallerimizi beraberinde götürüyor.

 

Burada hemen ufak bir not eklemek istiyoruz. Tabii ki müzisyenlerin para kazanması lazım, tabii ki onların da ev kiraları var. Biz tüm yeteneklerin gecekonduda yaşaması gerektiğine, sefillik çekmesi gerektiğine inanan romantiklerden değiliz. Keşke herkesin başarısına göre ödüllendirildiği bir dünyada yaşasaydık… Hepimiz şartların ne durumda olduğunu biliyoruz, maalesef piyasada ayakta kalmanın yolu “piyasanın kendisi olmak.”

 

Pekala bu düzen hiçbir zaman değişmeyecek mi? Değişmeyecek! Eğer müzisyenler bu ucuz tarzlara teslim olmaya devam ederse, değişmeyecek. Dünyayı değiştirebilecek en büyük güçlerden biri olan müziğin neferleri, kendilerini ve yeteneklerini binli sayılara satmaya devam ederse, değişmeyecek. “Hayır ben bu düzeni kabul etmiyorum. Kendimi ve şarkılarımı basit algıların seviyesine indirmiyorum.” demedikçe müzisyenler; her yerde sözleri hiçbir anlam ifade etmeyen şarkılar dinleyeceğiz, seks satar motto’sunu sömüren kadınlar izleyeceğiz ve sevdiğimiz isimlerin bir bir yok oluşunu göreceğiz.