SELFIE ÇEKEN ERKEK İLE PSİKOPATLIK ARASINDAKİ İLİŞKİ

SELFIE ÇEKEN ERKEK İLE PSİKOPATLIK ARASINDAKİ İLİŞKİ


#selfieistemebendenbuzgibisoğurumsenden


Otoportrenin teknoloji ile buluşup, narsizmi fotoğrafa döktüğü, zaman zaman ‘Bakmıyormuşum gibi çek’ten daha itici olabilen ve ardındaki psikolojik faktörlerin henüz keşfedilemediği selfie, nihayet bilim insanlarının da dikkatini çekti. Akıllı telefonların ön kameralarına değer katan, bizi selfie kralı olduğunu iddia eden James Franco'nun kasık tüylerini görmeye maruz bırakan selfie ile erkekler arasındaki ilişki The Ohio State University'de incelendi. 

 

Jesse Fox'un yönettiği araştırmada, selfie çeken erkeklerin psikopatik eğilimleri olduğu, fotoğraflarını çok fazla filtrenin eleğinden geçirenlerin ise kendini sağlıksızca nesneleştirdikleri ortaya çıktı. Fotoğrafta "Filtresiz olmaz" diyenlerin, #NoFilter'ların ve selfie'cilerin ortak paydası ise narsistik yanları oldu. 

 

 

800 kişi üzerinde gerçekleştirilen araştırma sonucunda selfie çeken erkeklerin beden algı bozuklukları yaşadığı, kendilerinden şüphe ederek yine kendilerine zarar verme eğilimlerinin normale göre daha yüksek olduğu ortaya çıktı. 

 

 

Selfie’yle fazla ciddi düşünen erkekten uzak durmak için, seri üretim selfie çektiği gerçeği size yetmiyorsa yeni caydırıcı sebebiniz can güvenliğiniz olabilir.