SIRTINI YER ÇEKİMİNE DAYAYAN SANATÇI

SIRTINI YER ÇEKİMİNE DAYAYAN SANATÇI


Taşi Taş üstünde Birakmak


Micheal Grab, Newton'a ve yer çekimine selam çakan bir sanatçı. Jenga oyununu bir tık öteye taşıyan Grab, taşları ve kayaları kullanarak doğru denge noktalarını buluyor, böylece doğayı açık hava müzesine çeviriyor. Yer çekimini uhu olarak kullanan Micheal Grab'in yaptığı işi performans sanatı, derin bir bağlılık, sabır taşında son nokta ya da muazzam bir delilik olarak adlandırmak mümkünken, nasıl yaptığını anlamak ise imkansız.  

 

 

Bir bakanın bir daha baktığı ve ardında bir hile olduğuna inandığı işlerini herhangi bir unsurun yardımı olmadan yalnızca yer çekimi kuvvetine dayanarak ayakta tuttuğunu söyleyen Michael Grab, taşları ruhunu dinlendiren bir meditasyon olarak kullanıyor. 'Gravity Glue' isimli çalışmasına 2008'den beri devam eden ve taşı taş üstünde bırakmasıyla dünya çapında bir ün elde eden Grab, dünyadaki dengesiz enerjiyi akıl almaz bir şekilde dizdiği taşlarla dengeliyor. 

 

 

 

Taş ve kayaları kullanarak daimi bir meydan okuma halinde hayatını sürdüren Micheal Grab, insanda kendisiyle bir el Jenga oynama arzusu uyandırıyor.