SOKAK SANATINI UZAYA TAŞIMAK: INSA

SOKAK SANATINI UZAYA TAŞIMAK: INSA


Limitleri Zorlayanlarda Bugün


Graffiti ve GIF’in aşkını dolu dolu yaşamasını sağlayan sokak sanatçısı INSA’nın işlerini büyük bir hevesle takip ediyoruz. Sokak sanatı üzerine doktorasını yapan sanatçının saatlerini/günlerini feda ederek ortaya çıkardığı harika eserlerini sık sık web sitemizde de paylaşmayı görev biliyoruz. O da kendini geliştirip, projelerinin kapsamını genişletip bizlere bol bol malzeme veriyor sağ olsun.

INSA’nın son projesi hem kendi adına hem de sokak sanatı adına gerçekten de yeni sınırlar çeken bir iş. GIF-iti olarak nam salan projeleri için defalarca boyama yapan ve bu aşamaları tek tek fotoğraflayarak nihai sonuca ulaşan sanatçı, Rio de Janerio’da 20 kişilik bir ekiple 57.515 metrekarelik bir alan üzerinde toplam 6 günde meydana getirdiği eserini bir uydu aracılığıyla fotoğrafladı. 694 km uzaklıktaki uydunun projenin her aşamasını fotoğraflaması sonucu sokak sanatı level atlayarak uzayla gönül birliğine girdi.

Ballantine’la yapılan ortaklık sonucu ortaya çıkan proje, “bir insanın limitlerini zorlaması ve bunun sonucunda kendi zirvesine ulaşması” başlığı altında rahatlıkla yer bulabilir.