SOSYAL DENEY: KADINLAR PREZERVATİF TAŞIMALI MI?

SOSYAL DENEY: KADINLAR PREZERVATİF TAŞIMALI MI?


Toplumsal Utanç Ve Biz


Kadınların prezervatif ikileminde üçüncü bir yol icat edildi.

Prezervatif almak üzerine yapılmamış espri kalmadığını iki sene önce bilim insanları duyurdu. Prezervatif alacağım diye bütün eczaneyi satın alanlar, son dakika kasada prezervatiften vazgeçenler, evde prezervatif saklamak için uygun yerler… Bu kavramlar üzerine konuşmayı reddediyoruz. Herkesin aslında duymaması gereken ama refleks olarak duyduğu utanç kendine…

Prezervatif taşımanın kadın açısından yansıması ise başka bir konu… Kadınların çantaların taşımayı en sevdikleri aksesuarın prezervatif olmadığını biliyoruz. İşlevi her daim takdir edilen ama taşımaya gelince “Ay bilemedim ki!” seviyesinde kalan prezervatifler, neden kadınlar tarafından taşıması tercih edilen ürünler arasına girmiyor? Pazarlama mı yanlış, algı mı ters yönde gidiyor? Bu sorunun cevabını ararken kendine pazarda bir açık bulan 24 yaşındaki Tiffany Gaines, Lovability Prezervatifleri’ni kurdu.

Lovability Prezervatifleri, tamamen kadınlar için tasarlanmış bir ürün. Kadınların çantalarındaki kremlerin, rujların, bilimum çerçöpün arasında kamufle olan prezervatif kutusu; kadınlara korunma konusunda kendilerini daha rahat hissettirmeyi hedefliyor.

Ürününün reklamını yapmak için sosyal deney yolunu seçen Gaines, eline bir mikrofon aldı ve insanlara kadınların prezervatif taşıması gerekip gerekmediğini sordu. Mikrofon uzatılınca medeniyetin zirvesinde raks eden erkekler, prezervatif taşıyan kadınları takdir ettiklerini söyledi. Kadınlar ise utanç zemininde, prezervatif taşımaktan çekindiklerini söyledi. Televizyonda öpüşen bir çift gördü mü RTÜK’e şikayet eden bir millet olarak bu ürüne hazır olup olmadığımızı az çok tahmin edebiliyoruz.