SPOT IŞIKLARI ALTINDA ATLETLERE DÖNÜŞEN SIRADAN İNSANLAR

SPOT IŞIKLARI ALTINDA ATLETLERE DÖNÜŞEN SIRADAN İNSANLAR


Işik Ve Kontrast Ayari Nelere Kadir


Yetenekli fotoğrafçı Benjamin Von Wong, profesyonel fotoğraf makinelerinin ışık ve kontrast ayarlarının sıradan insanları profesyonel birer modele dönüştürdüğünü kanıtlamak amacıyla bir projeye girişti.

 

Benjamin Von Wong; SmugMug’da çalışan ve aynı zamanda anne olan bir kadını, masa başında evraklarla aşk yaşayan bir memuru, işe gitmeden evvel çocuklarını her gün okula götüren programcı baba gibi insanları, 20.000 dolarlık ışık ekipmanı ve SmugMug’dan Daniel Petrosia’nın ev yapımı bir yağmur efekti makinesi sayesinde profesyonel birer sporcuymuş gibi fotoğrafladı.

 

 

 

Hollywood filmlerinde kullanılan kalitede bir ışık sistemiyle harikalar yaratan fotoğrafçı, bir gün içinde tam 2.000 fotoğraf çekti. Kişilerin verdikleri pozları önce siyah beyaz formata çeviren, daha sonra da ışık ve kontrast ayarına çekidüzen veren Benjamin Von Wong, 62 yaşındaki bir büyükanneyi bile olimpiyat madalyalı bir sporcuya çevirebiliyor.

 

 

 

 

Çekimlerin kamera arkası görüntülerini de yayınlanan fotoğrafçı, projesine katılanlara unutulmaz bir fotoğraf serisi sunuyor.