STYLE.COM’DAN ERKEK MODASINA YÖN VEREN 25 İKON

STYLE.COM’DAN ERKEK MODASINA YÖN VEREN 25 İKON


Göbek Adi Tarz Olan Dahiler


2014, moda sahnesinde erkeklerin spot ışıkları altında parladığı, kimisinin başarısını katladığı, kimisinin ise çıkış şansını en iyi şekilde kullandığı bir yıl oldu. İsmine yakışır bir şekilde stil polisliğini layıkıyla yapan ve moda dünyasındaki asayiş berkemali sağlayan Style.com, geçtiğimiz yıl erkek modasını en çok etkileyen 25 ismi sıra sıra sıraladı. Tanıdıklarınızla kaynaşın, tanımadıklarınızla tanış olun diye size fıstık gibi bir liste hazırladı. Listenin ilk 10'u şöyle: 

 

 

Central Saint Martins mezunu tasarımcı Craig Green, moda dünyasına hizmet etmekle kalmayıp onu sorguluyor." Kıyafetler ne için var? Kıyafet ile kullanıcı arasında ne gibi bir ilişki var? İnsan mı kıyafeti taşır, kıyafet mi insanı?" gibi sorular soruyor.

 

 

Aile şirketini en stil sahibi şekilde işleten Tres Bien markasının mimarları Hannes ve Simon Hogeman Kardeşler, lüksü sokak modasıyla harmanlayıp eklektik tarzlarını konuşturuyorlar. 

 

 

Kariyerine mobilya tasarımcısı olarak başlayan, 1995 yılında kendi erkek giyim markasını kuran ve 2012’de Christian Dior’un kreatif direktörlüğüne de el atan Raf Simons, listedeki çoğu ismin idollerinden biri.

 

 

Christopher Nying ile Jockum Hallin, İsveç'te başlayan maceralarına Londra'da devam ediyor ve markaları Our Legacy'i bir efsane yapmaya hazırlanıyor. 

 

 

Hedi Slimane, Fransız moda evi Yves Saint Laurent’a kreatif direktör olarak atanıp Y harfini düşürmek suretiyle markanın kodlarını yeniden yazdı ve yarattığı her koleksiyon ile alfabenin 28. harfini düşürmesini nazarımızda telafi etti. Ayrıca fotoğrafçı kişiliğiyle de bizleri kendine hayran etti. 

 

 

Hiroki Nakamura el işi göz nuru markası Visvim ile, Kızılderili tarzına modenizm katıyor ve psyhedelic parçalara imza atıyor. 

 

 

Rick Owens'ın imza parçası; Kanye West'in de giymeye bayıldığı maskülen tunikleri. Özgür ruhlara püfür püfür bir stil sunan, 'layering' konusunda doktora yapan Owens, genç nesil şarkıcıların da favorisi arasında. 

 

 

2014'ün en çok Google'lanan trendi 'normcore'un sadık askerleri ve Adidas'ın kreatif direktörlerinden Dirk Schonberger, gösterişsiz şıklık yarışında açık ara farkla birinci oluyor. 

 

 

Nike'ın CEO'su Mark Parker, motto olarak yeniliğe inanıyor, efsanevi isimlerle yaptığı iş birlikleriyle markasını taze tutmayı başarıyor. 

 

 

Bianca Chandon markasının kurucusu ve profesyonel bir kaykaycı Alex Olson, ilhamını 70'ler ve 80'ler kulüp kültüründen alıyor.

 

Erkek modasına yön veren listenin geri kalanı için sizi şöyle alalım.