VEGAN MUTFAĞI VE INSTAGRAM EL ELE VERDİ

VEGAN MUTFAĞI VE INSTAGRAM EL ELE VERDİ


Sebze Ve Meyvenin Muhteşem Estetiği


Sağlıklı beslenmenin kitabını yazarak, sebze ve meyvenin amansız savunucularına dönüşen veganlar, hayvansal gıda içermeyen mutfaklarıyla son dönemin en etkin akımlarından birinin parçası oldular.

 

 

 

Vegan mutfağına dair çıkan yemek tarifleri kitaplarıyla menülerini gittikçe zenginleştiren veganlardan Amber Locke, sağlıklı hayat mottosunu zirveye çıkardığı bir proje başlattı.

 

 

 

18 ay önce hayvansal gıdaya tövbe eden Amber Locke, vegan hayat tarzını benimsedikten 6 ay sonra çiğ sebze ve meyvelerden oluşan sofrasının renklerine ve estetiğine hayranlık duydu. Bu hayranlıktan yola çıkarak, iştahla silip süpürmeden önce çiğ yiyeceklerinin fotoğraflarını çekmeye başladı. Enfes salata malzemelerini tablosuna özenen ressam gibi harika bir şekilde dizen Locke, fotoğraflarını da Raw Vegan Blonde isimli Instagram hesabında paylaşıyor. Amber Locke, kısa sürede 74.000’e ulaşan takipçi sayısıyla başarısını da perçinlemiş oldu.

 

 

 

Sanat eserini andıran fotoğraflarında, türlü yeşillikler, domates, salatalık, soğan, havuç, biber, brokoli, turp, nar, çilek gibi sebze ve meyveleri kullanan Amber Locke, renklerin uyumuyla yakaladığı görsel şöleni kendisi için de ziyafete çevirmiş oluyor.

 

 

 

5 gün önce Jamie Oliver’ın dergisi Jamie Magazine’in Ocak sayısında Raw Talent ismiyle duyurulan proje, 1 ay önce de Plenish isimli çiğ sebze ve meyve suları hazırlayan markanın yeni kitabında yer almıştı.

 

 

 

Vegan olma isteği uyandıran fotoğrafların sosyal medyada gördükleri ilgiden dolayı işi ticarete dökmeye başlayan Amber Locke, fotoğrafların basılı haldeki sınırlı sayıdaki görsellerini AMBA Living isimli web sitesi üzerinden satışa sundu.