“YAŞASIN YEMEK YEMEK!” DİYEN SANAL GERÇEKLİK PROJESİ

“YAŞASIN YEMEK YEMEK!” DİYEN SANAL GERÇEKLİK PROJESİ


Görsel Bir Yemek Deneyimi


Teknolojinin nimetlerinden faydalanan yemek kültürü, her geçen gün farklı bir deneyimle sınanıyor. Yemeklerin kapsül ve haplara dönüşeceği bir gelecekten biraz farklı olarak, Kokiri Lab görsel bir yemek deneyimi sunmayı tercih ediyor.

 

 

Project Nourished adı verilen çalışma moleküler mutfak, görsel deney Oculus Rift VR ve bilim insanlarını bir araya getiriyor. Bu alternatif yemek deneyiminde, yediklerinizin ana malzemeleri kalorisi çok az olan ve tamamen sağlıklı beslenmeye yönelik olarak kullanılan malzemelerden oluşuyor. Su yosunlarından elde edilen bir jelatin olan agar, konjac kökü denilen bir bitkiden elde edilen bir tür sünger olan konjac ve akasya gamı olarak da bilinen arap zamkından oluşan menünüz, tabii ki gözünüze bu şekilde gözükmüyor. Bu alternatif deneyimi ağız tadıyla yaşamak için, sofraya oturmadan önce Oculus Rift VR isimli meşhur sanal gerçeklik gözlüğünü takıyorsunuz, tasarım bir çatal ve parmağınızla kontrol edebildiğiniz bir hareket sensörünü de yanınızda bulunduruyorsunuz.

 

 

Yanınızda aldığınız bu üçlü takımla, ana malzemeleri bir değişik olan yemeğinizin görüntüsünü, tadını ve kokusunu istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz.

 

 

Bu projenin anoreksiya ve obezite gibi sorunlara çare olabileceğine inanılıyor.