ÖZGECAN ASLAN’A MEKTUP YAZARKEN TRABZON MAÇINI ANLATMAK

ÖZGECAN ASLAN’A MEKTUP YAZARKEN TRABZON MAÇINI ANLATMAK


Suçlu zihniyetler


Hayatınızda okuyabileceğiniz en ekseni şaşmış, en yanlış yazılardan birisi bugün Ali Kemal Yazıcı tarafından yazıldı.

Kadınlar olarak yıllardır korktuğumuz her şeyin doğru olduğunu Özgecan Aslan’ın canice katledilmesi ile tekrar hatırladık… Gece vakti sokakta dışarıda olma, tenha yerlerden tek başına geçme, minibüste yalnız kalma, mini etek giyme… Bunlar, bu ülkede sana tecavüz edilmesini, katledilmeni haklı çıkarabilecek nedenler. Kadınlar, toplumun değil kendilerinin koruduğu tacizciler, tacizler hakkında #sendeanlat diyerek konuşmaya başladı. Kitlesel olarak yaşadığımız acıyı bir harekete dönüştürmeye çalıştık.

Bir yandan da evine giderken öldürülen 20 yaşındaki Özgecan Aslan adaletsizliği var. İnsan olarak hazmetmemiz mümkün mü, inanın bilmiyorum. Öfke, hırs, adaletsizlik duyguları ile dolup taşan bir ortamda ne yapmazsınız, bu trajediyi gündelik bir olaya çevirmezsiniz, sıradanlaştırmazsınız. Yeni Şafak yazarı Ali Kemal Yazıcı, duyarlılık ve insanlık üzerine bildiğimiz her şeyi unutturan bir yazı kaleme aldı.

“Merhaba Özgecan…” diye başlayan yazı, Trabzon-Napoli maçı ile devam ediyor. Yaşadığımız bu olayın toplumsal boyutunu geçersek; bir annenin evladı, iki kardeşin ablası, bir sınıfın arkadaşı vahşice hayatını kaybetti. Diyebilecek çok fazla şey varken, bu olayı sıradanlaştırmak sadece insanlıktan emekli olduğunuzu gösterir. Lütfen insanların yaşadığımız trajediyi “Amerika’da da oluyor.” diyerek normalleştirmeye çalışmasına izin vermeyin. Hele ki ciddiyetsizliği asla kabul etmeyin.