APPLE ÜRÜNLERİ ASLINDA NE KADAR?

APPLE ÜRÜNLERİ ASLINDA NE KADAR?


iPhone'a ödediğimiz paralar duble yol oluyor


Tuvalete giderken iPhone’unu almayı unuttuğunu fark ettiğin an, kan beynine mi sıçrıyor?

Telefonun 64 GB hafızalı iPhone6 olmasına rağmen hala iPod’undan vazgeçemiyor musun?

Hiçbir işe yaramayan koca iPad’in çantana sığmıyor diye, retina ekranlı iPad Mini mi almak istiyorsun?

Evin her yanında sağ üst köşesinden ısırılmış bir elma mı görmek istiyorsun?

Tebrikler, sen de gözü dönmüş bir Apple canavarısın.

Eminiz ki son zamanlarda en az bu ve benzeri 3 teste tabi tutulmuş ve aynı sonucu zaten görmüşsündür.

Elektronik marketlerin sözde indirimleri, mobil operatörlerin “yalnızca size özel” olarak sunduğu ve öde öde bitmeyen sonsuz taksitlerle cehennem azabına dönen ‘fırsatlar’ sayesinde hemen hepimiz bir, hatta çoğumuz 2, hatta birçoğumuz 3 Apple ürününe sahibiz. Değilsek de, olmak istiyoruz.

“Ne yapalım arkadaşım, seviyorum!” diyenler var biliyoruz, çünkü yalan yok, biz de seviyoruz. Buraya kadar bir sorun yok. Esas soru şu: Apple ürünlerinin gerçek satış fiyatı aslında ne kadar?

Kafayı Apple ile bozan illüstrasyon sanatçısı Jishai Evers, yaptığı son grafikte, Apple’ın hala satışta olan en güncel ürünlerin fiyatları arasındaki dev uçurumu gözler önüne serdi.

Amerika’da resmi Apple Store’daki fiyatları baz alınarak yapılan grafikte en ucuz ürün 49 Dolar ile iPod Shuffle olurken, en pahalı ürün olarak 3000 ile 5000 Dolar arasında değişen fiyatı ile teknoloji devinin en son alamet-i harikası iMac Pro’yu görüyoruz.

Ülkemizdeki Apple Store’dan 2.500 Lira ödeyerek alabileceğiniz 16 GB iPhone 6’nın, Amerika satış fiyatının 600 Dolar civarında olduğu acı gerçeği tokat gibi bir kez daha burada yüzümüze vuruluyor.

Söylenebilecek her şeyi rakamsal ve çizgesel olarak söylemeyi başaran grafiğin yaratıcısı Jishai Evers’ın diğer acı grafikleri için buraya göz atabilirsiniz.