BAŞARININ YOLU KAÇ SAATLİK UYKUDAN GEÇİYOR?

BAŞARININ YOLU KAÇ SAATLİK UYKUDAN GEÇİYOR?


Uyku her şeyin ilacı (DEĞİL)


Uzayan mesailerle özel hayatı dengelemeye çalışırken terazinin kaybeden tarafı mütemadiyen uyku oluyor. Bu sırada araya stalking maratonları ve çağımızın vebası FOMO yüzünden internette harcanan saatler de girince Uyuyan Güzel yalnızca masallarda kalıyor. Sabahları iki kahve içmeden kendine gelemeyen ofis insanları, Walking Dead’in oyuncu kadrosuna benziyor ve uyku saatiyle iş verimi doğru orantıda seyrediyor. Peki insanlar hayatlarında kötü giden her şeyi uykusuzluğa bağlarken sanat, politika, bilimde çığır açan ve torunlarının torunlarının torunlarına yetecek servete sahip olan isimler günde kaç saat uyuyor?

Yataş’ın İngiltere şubesi Big Brand Beds, ‘Sleeping Habits of the Rich & Famous’ infografiğinde Thomas Edison’dan Barack Obama’ya, Leonardo da Vinci’den Richard Branson’a birçok ismin uyku düzenini mercek altına alıyor. Big Brand Beds’e göre; eski İngiltere başbakanı Winston Churchill, İngiliz parlamentosunda yatak bulundurup günde 7 saat uyuyarak rekor kırıyor. Nikola Tesla ve Leonardo da Vinci, günde 2 saat uyuyor ve bu durum 25 yaşında Tesla’nın akıl sağlığına mal oluyor. Thomas Edison, 3 saatlik uykusunu 30 dakikalık şekerlemelere bölüp güne yayıyor. Mozart, gece 1 ile sabah 6 arasında uyuyor ve erken kalkıp çok yolu da alıp tüm gün beste yapıyor.

Günde 6 saat uyuyan Richard Branson, her sabah 5:45’te uyanıyor ve spor yapmadan güne başlamıyor. Sigmund Freud, kahve yerine kokain kullanıyor ve günde 6 saat uyuyor. 6 saat uyuyanlar grubuna Barack Obama ve Benjamin Franklin de katılıyor. Donald Trump, “Vakit nakittir” diyor ve yalnızca 3 saat uyuyarak her gün servetine servet katıyor. Margaret Thatcher ve günde 40 bardak kahve içen Voltaire ise 4 saat uyuyarak geri kalan 20 saati tepe tepe kullanıyor.