DÜNYANIN İLK SARILMA KONGRESİ 14 ŞUBAT’TA

DÜNYANIN İLK SARILMA KONGRESİ 14 ŞUBAT’TA


Aşırı dozda oksitosin


14 Şubat’ta yalnız olmak insana melankoli denizinde akıntıya karşı kulaç attırabilir. Bu durumda serotonin seviyenizi, 0’dan 100’e 4.5 saniyede çıkan Maserati edasıyla yükseltecek paket paket çikolata yardımınıza yetişebilir ya da günü kurtarmak için romantik komedi maratonu yapılıp vintage bir kavrama dönüşen gerçek aşklarla gündüz düşlerine dalınabilir. Bunlardan hiçbiri moralinizi düzeltmeye yetmiyorsa tek çözüm oksitosin hormonu olabilir.

Davranış bilimcilere göre birine sarıldığımızda beynimizin salgıladığı, sarılma hormonu ya da sevgi hormonu adı da verilen oksitosin; insanı mutlu, huzurlu ve sakin bir haleti ruhiyeye taşıyor. Oksitosinin iyileştirme gücüne inanan, hatta inanmakla kalmayıp onu ticarete çeviren ve Portland’da Cuddle Up To Me isimli bir sarılma dükkanı açan Samantha Hess, bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor. Sarılma dükkanında insanlara dakikası 1 dolardan sarılan Hess, Sevgililer Günü’nde ‘Cuddle Con‘ ismiyle dünyanın ilk sarılma kongresini düzenlemeye hazırlanıyor.

12 saat sürecek ve çift masajı, sarılma partisi, dans dersi ile yastık kavgası gibi aktiviteler içerecek olan kongrenin yegane amacı yalnız kalplere oksitosin hormonu pompalamak.