ERKEKLER İÇİN DOĞUM KONTROL HAPI YOLDA

ERKEKLER İÇİN DOĞUM KONTROL HAPI YOLDA


Bilim insanları çalışıyor


Doğum kontrol haplarının sürekli kullanımı halinde ortaya çıkabilecek yan etkileri senelerdir tıp dünyasının ve kadınların kafasını karıştırıyor. En ciddi riskleri arasında tromboembolik atakları bulunan, mide bulantısı, migren ve kilo alma gibi ihtimalleri de bünyesinde bulunduran doğum kontrol hapları, yan etkileri sebebiyle insanları sürekli ikiye ayırıyor. Kadınlar için daha başka doğum kontrol yöntemleri de mevcutken erkekler, neşter altına yatmayı gerektirdiğinden vazektomiyi tercih etmiyor ve hissiyatı azalttığı için prezervatife üvey evlat muamelesi yapıyor.

Doğum kontrol meselesine gece gündüz mesai harcayan bilim insanları, ilaçların düzenli alınmamasıyla telaş dolu günler geçiren kadınların omuzlarındaki yükü, erkekler için doğum kontrol hapı planlarıyla hafifletmeyi amaçlıyor. Şu an proje aşamasında olan iki formülden hayvanlar üzerinde test edilmekte olan ‘H2-Gamendazole’ ile spermlerin olgunlaşması önleniyor ve böylece yumurtalar döllenmiyor. Kimyasal olarak iyileştirme aşamasındaki ‘JQ1’ formülü ise vücuda sperm ürettirmeyi unutturuyor ve mevzu kökten çözülüyor.

Ne zaman hayata geçeceği tam olarak bilinmeyen formüllerin doğum kontrol konusunda çığır açacağına kesin gözüyle bakılıyor. Erkeklerin doğum kontrol hapına ne kadar sıcak bakacağı ise tam bir muamma…