FACEBOOK, SANAL GERÇEKLİĞİ BAŞKA BİR BOYUTA TAŞIYOR

FACEBOOK, SANAL GERÇEKLİĞİ BAŞKA BİR BOYUTA TAŞIYOR


Facebook yeniliklerinde bugün


Facebook, her geçen gün hayatımızın daha büyük bir parçası oluyor. Eski arkadaşını bulma, yeni arkadaş edinme, flörtleşme, sevgili yapma aracı derken, Facebook’un artık internet kimliğimiz olduğu pul biber tadındaki gerçeklerden biri…

Büyümesi durdurulamaz, durdurulması teklif dahi edilemez Facebook’un ürün yetkilisi Chris Cox, Kaliforniya’da düzenlenen Code/Media Konferansı’nda yeni bir müjde verdi. Cox, bir yıl kadar önce 2 milyon dolara satın aldıkları sanal gerçeklik başlığı a.k.a. Oculus Rift için yeni projelerinin ve uygulamalarının olduğunu açıkladı.

Cox, Facebook’u kullanmanın halihazırda çok eğlenceli olduğunu; fakat Oculus Rift’in hayatımıza girmesiyle her şeyin bambaşka bir boyut kazanacağını söyledi. Konuşmasının dinleyicileri sıkmaya başladığını fark eden Cox, “Sen yapacaksın, Beyoncé de yapacak.” diyerek uyumak üzere olan kalabalığın dikkatini çekmeyi zor da olsa başardı.

Cox, uygulamanın ne zaman hazır olacağıyla ilgili hiçbir bilgi vermezken, insanlar arasında Oculus Rift kullanımı yaygınlaşana dek bekleyeceklerini belirtti.  Cox’un açıklamalarından sonra, yeni iPhone çıkmadan 2 gün önce festival çadırıyla kapı önünde yatan Apple çılgınları gibi telaşa düşen teknoloji sevdalıları heyecan dolu bir bekleyişte….