GELECEĞİN YILDIZLARI KUŞAĞI’NDA BUGÜN: SWIM DEEP

GELECEĞİN YILDIZLARI KUŞAĞI’NDA BUGÜN: SWIM DEEP


Genç İngilizler büyük oynuyor


İlk albümü Where The Heaven Are We? ile memleketi Birmingham’daki Britpop’u Yaşatma harekatına sınıf arkadaşları Peace ve Superfood’la birlikte katılan Swim Deep, ikinci turu atmaya hazırlanıyor.

Hülyalı gitarlar, gündüz düşü gördüren melodiler ve frontman Austin Williams’ın meleklerden kapkaç yaptığı sesiyle umut vaat eden, moda sahnesine yakın duruşlarıyla Paul Smith’e modellik yapan Swim Deep’in geri dönüşü heyecan yaratmalı mı? Bizce evet.

İsmi henüz belli olmayan yeni Swim Deep albümünün ilk single’ı To My Brother, grubun 1.5 yıllık kısa süre içerisinde geçirdiği evrime tanıklık etmek açısından fazlasıyla tatmin edici. Bu evrimi bir önceki albümde olduğu gibi 90’lar etkileşimi ile süsleyen, işin içine synth’leri daha çok katan ve psychedelic düğmesine de basan İngiliz grubun ikinci albümüyle daha büyük oynamak istediği aşikar. Eğer ilk albümü bir şekilde ıska geçtiyseniz, indie kisvesi altında icra edilen gitar musikisi sizleri hala heyecanlandırıyorsa Swim Deep’e şans vermeniz akıllıca olacaktır.