GÖZYAŞLARININ SEL OLDUĞU BİR VİDEO

GÖZYAŞLARININ SEL OLDUĞU BİR VİDEO


Mendillerinizi hazırlayın


Motor nöron hastalığı olarak da bilinen amyotrofik lateral skleroz (ALS); merkezi sinir sisteminde, omurilik ve beyin sapında nöron kaybından ileri gelen bir hastalıktır. Geçtiğimiz yıl bir yandan bağış toplarken bir yandan da hastalıkla ilgili farkındalık yaratmaya çalışan Ice Bucket Challenge sayesinde çoğu kişi için yan yana rastgele dizilmiş üç harf olmaktan çıkan ALS, ne yazık ki insanı çok yaşatmıyor. Yaşattığı durumlarda ise insanı tüm motor becerilerinden mahrum bırakan ve bitkisel hayata yakın bir deneyim yaşatan motor nöron hastalığının ne yazık ki bir tedavisi yok…

Amerika’daki 5.600 ALS hastasından biri olan Don Moir, 1995 yılındaki ilk belirtilerden dört yıl sonra konuşma yeteneğini kaybediyor. “İyi günde, kötü günde; hastalıkta, sağlıkta” yeminine sadık kalan ve tüm enerjisini ailesine adayan Lorraine, seneler sonra Not Impossible Labs sayesinde eşinin sesini yeniden duyuyor. Varoluşlarını hayattaki engelleri kaldırmaya adayan Not Impossible Labs, dijital olmayan harf tahtalarına teknoloji katıyor.

ALS hastalarının gözleriyle dakikada dört kelimeye kadar yazı yazmasını mümkün kılan icadın, Moir ailesine yaşattığı duygu selini izlerken mendile ihtiyacınız olacak.