J.J. ABRAMS VE THE FORCE AWAKENS HAKKINDA AĞZINDAN KAÇIRDIKLARI

J.J. ABRAMS VE THE FORCE AWAKENS HAKKINDA AĞZINDAN KAÇIRDIKLARI


Ne iyi ettin de kaçırdın Sayın Abrams


Star Wars serüveninde yepyeni bir çağ başlatacak The Force Awakens’ın gösterime girmesine aylar var. Henüz ilk fragmanıyla büyük tartışmaları beraberinde getiren ve özellikle Haçlı Seferi’nden terk ışın kılıcı ile dikkatleri üzerine çeken filmin eski üçlemeye ne kadar sadık kalacağı fazlasıyla merak ediliyor. Filmle ilgili insanların kafasında oluşan soruların birinci dereceden muhatabı ise yönetmen J.J. Abrams.

Star Trek serisinin ardından Star Wars dümeninin de başına geçen Abrams’la ilgili söylenebilecek en doğru şey, tam anlamıyla bir “Geek Tanrısı” kıvamına geldiği. Disney’in serinin haklarını satın aldıktan sonra The Force Awakens’ın yönetmenlik koltuğunu oturttuğu acar yönetmenin eminiz ki filmle ilgili yapılan erken eleştirilerle ilgili söyleyecekleri vardır. Var da zaten. Hatta bunların bir kısmını Collider’la paylaştı bile. O malum ışın kılıcı, filmdeki CGI kullanımı, eski seriye sadık kalınıp kalınmadığı… The Force Awakens’la ilgili detaylar filmin vizyon tarihi yaklaştıkça karşımıza çıkmaya devam edeceğe benziyor.

Abrams’ın ilk vurguladığı şey, The Force Awakens’ta eski üçlemenin “old school” havasını korumak için fazlasıyla çaba sarf edildiği. Öyle ki filmdeki CGI kullanımı sırf bu amaç uğruna dengelenmiş. Filmde haliyle çok fazla görsel efekt olduğunu belirten Abrams, CGI’ın ise birçok sahnede görüntü eklemek için değil çıkartmak için kullanıldığını söylüyor. Mümkün olduğunca fazla set inşa etmeye çalıştıklarını ve gerçekle ilişkilerini sağlam temeller üzerine kurduklarını da belirtiyor.

Filmdeki uzay sahnelerinde izleyicinin gerçekten uzaydaymışçasına bir hisle kaplanacağını düşündüklerini belirten J.J. Abrams, herkesin kafasını kurcalayan malum ışın kılıcı konusunda da konuşuyor. Kılıcın şeklinin bir hikayesi olduğunu ve bunu filmde göreceğimizi belirten yönetmen, Haçlı lightsaber’ıyla ilgili pozitif ve negatif yüzlerce eleştiri aldığını ve bu durumun kendisini fazlasıyla heyecanlandırdığını söylüyor.