KONUŞURKEN TELEVİZYONUNUZ YANINIZDAYSA İKİ DEFA DÜŞÜNÜN

KONUŞURKEN TELEVİZYONUNUZ YANINIZDAYSA İKİ DEFA DÜŞÜNÜN


Bir casus televizyon eksikti...


Teknolojinin insan yaşamına sağladığı kolaylıkları saymaya kalksak cümlelerin sonu gelmez. Ancak hayatımıza soktuğu korkuları, dezavantajları ve negatif etkileri saymaya başlarsak yine aynı sonuca ulaşabiliriz. Anlayacağınız teknoloji tartısında iki taraf da birbirine eşit ağırlık basıyor ve skor çoğu zaman beraberlikten öteye gidemiyor.

Casus kameraların, hacker’ların, drone’ların, köstebek dinleme cihazlarının her an karşımıza çıkabileceği bir dünyada casus televizyonuzda maç keyfi yapmaya ne dersiniz? Her geçen gün daha da 1984’laşan hayatlarımızda Big Brother etkisini biraz daha arttırmak isteyen Samsung, kendi ürettiği SmartTV’ler hakkında bizzat uyarıda bulundu. Teknolji devi, Samsung SmartTV’lerin yanındayken konuştuklarımıza dikkat etmemiz gerektiğini belirten yazısında televizyonun üstün ses tanıma özellliğinin gereğinden fazla üstün olabileceğini ve yeri geldiğinde sizin konuşmalarınızı kaydedebileceğini belirtti.

Cam gibi görüntü kalitesinin yanında çok özel konuşmalarınızı ve sırlarınızı dinleme özelliklerini de yanında getirme ihtimali bulunan SmartTV’ler hakkında yayınlanan uyarı bildirgesi şu şekilde;