KÖPEK DIŞKILARINA KARŞI LED IŞIKLARLA VERİLEN SAVAŞ

KÖPEK DIŞKILARINA KARŞI LED IŞIKLARLA VERİLEN SAVAŞ


Tasarımcı aktivistler iş başında


İspanya menşeli tasarım stüdyosu Luzinterruptus, çevre temizliğine dikkat çekmek için poşetlere led lambalar koyarak, Madrid’in karanlık sokaklarını sergi alanına çevirdi.

Sosyal mesajın dibine vuran, toplumsal müdahale niteliğindeki bu hareketin çıkış noktası ise, ne yere tükürenler, ne sigara izmaritleri, ne de pet şişeler. “Madrid’de yürürken adım attığınız yere yere dikkat etmelisiniz!” başlığını verdikleri çarpıcı etkinliğin oluşum sebebi, en yakın dostlarımızdan olan köpeklerin dışkısı…

Sokakta yaşayan köpeklerden ziyade, sahipleri tarafından gezdirilen 4 ayaklı dostlarımızın alınmayan dışkılarından şikayetçi olan aktivistler, sokak araları, çocuk parkları hatta insanların yürüdüğü kaldırımlar gibi insan trafiğinin durmadığı, günde yalnızca iki kere temizlenen bölgelerin çok pis olduğundan yakınıyor.

Bu sorunun baş kahramanının yine insan olduğunu belirten aktivistler, köpek besleyen bir insanın yapması gereken tek şeyin; bir poşet yardımıyla evcil dostunun dışkısını alıp çöp konteynırına atmak olduğunu hatırlatmak için bu işe giriştiklerini belirtiyor.

Daha önce de geri dönüşümün önemine dikkat çekmek için yine renkli led ışıkları koydukları geri dönüşüm poşetlerinden yılbaşı ağacı yapan aktivistlerin, bir sonraki hareketleri Madridliler tarafından merakla bekleniyor.

Yaratıcı işlere imza atan aktivistlerin ince alt metinlerle dolu diğer projelerini görmek için sizleri şöyle alalım.