NICOLAS JAAR’DAN 77 DAKİKALIK YENİ MÜZİK

NICOLAS JAAR’DAN 77 DAKİKALIK YENİ MÜZİK


Kulaklarda slow-motion halay


Nicolas Jaar’ın türlü türlü huyu var. “Nereden biliyorsunuz?” diye sorarsanız, geçen sene 2 Eylül’de Darkside’ı konser için getirmiştik, biraz zaman geçirdik kendisiyle, oradan biliyoruz.

Türlü türlü huyunun arasında; saçma sapan, normalde takılmayacak şeyleri takıntı yapmasıyla; “Ehe ehe, sanatçı işte ya” dediğimiz Jaar, mesela tavuk (bildiğimiz çevirme tavuk) takıntısıyla aklımızı almıştı. Bir insan her öğün tavuk yer mi? Yiyor işte. Hani Hendrix alnından eroin alıyormuş gibi hurafelere inanıp, nice gitarist illegale başladıysa, elektronik müzik hayranlarına tavsiyemiz; gidin bol bol tavuk yiyin. Tam tavuk 12 lira zaten, ilham olayı gerçekleşmezse de en azından çok para harcamamış olursunuz.

Plak şirketi Other People’ın YouTube hesabından dün gece paylaşılan videoya dönersek… 1969 yapımı, şair Sayat Nova’nın hayatını anlatan The Color of Pomegranates filmine, kafasına göre bir soundtrack yapan Nicolas Jaar’ın 77 dakikalık eseri, solo projesinin B-Side’ları ve Darkside şarkıları arasında gidip gelen sound’uyla gerçekten nefis.

Terastaki efsanevi New York Boiler Room setinden dolayı, Facebook etkinlik sayfamıza dur durak bilmeden gelen; “Arkadaşlar Darkside’ın olayı terastır.” yorumlarından sonra, önümüzdeki sene; “Arkadaşlar Nicolas Jaar’ın olayı avangart sinemadır, konseri Emek Sineması’nda versin.” yorumlarını bekliyoruz.