ORDA BİR KÖY VAR ÇOK UZAKTA

ORDA BİR KÖY VAR ÇOK UZAKTA


Tilki sevmek için doğru adres


İlginç icatlar ülkesi Japonya’nın, etrafı dağlarla kaplı Shiroishi bölgesinde bir köy var. Tahmin edebileceğiniz üzere köyümüzün çok ilginç bir de özelliği var. Köyün adı tilkiler köyü. Hem de siyahıyla, beyazıyla, kızılıyla 6 farklı cins tilkinin beraber yaşadığı bir tilkiler köyü…

Kurnazlıklarıyla nam salmış, renkleri ve tüyleriyle ihtişamın simgelerinden biri haline gelmiş, ne yırtıcı ne evcil kabul olarak kabul edilen, sevimlilik abidesi bu kaşık suratlı tilkiler Miyagi Prefecture doğal parkında insanlarla beraber yaşamak için can atıyorlar.

Haberi daha da enteresan kılan şey ise, bu tilkilerin kedi hatta evcil bir köpek gibi parkta gezinirken insanların yanına gelip kendilerini sevdirmeleri, samimiyet level’ını arttırıp yemek yemeleri ve kendilerini tekir kedi yerine koymaları. İnsanlara olan soğuk tutumu dolayısı ile hep negatif sıfatlara maruz kalan tilkilerin, insanlarla olan bu farklı ilişkilerini görünce insanın köye ışınlanası geliyor.

İlk olarak çeşitlilik olsun diye parka koyulan birkaç tilkinin hal ve tavırlarının normalden bir hayli fazla samimi olduğuna kanaat getiren yetkililer, bu sevimli hayvanların insanlarla iyi anlaştığını ve zamanla insanların sırf bu tilkilerle vakit geçirmek, fotoğraflarını çekmek için geldiklerini fark edince, işi büyütmeye karar verip bölgeyi tilki köyüne çevirmişler.

Japonya tatil rehberlerinde bile bahsedilen tilki köyü, istediği reklam etkisini yaratmasına rağmen duyarlı bir grup insan ise, köylerinde refah içinde yaşayan hayvanların rahatsız olabileceği için kaygılılar.

Kaygılanmamız ve hatırlamamız gereken bir diğer konu ise, bu dünya güzeli hayvanların kürkleri için katledildiği gerçeği. Hiçbir canlının yaşama hakkının kimsenin bencil elinde olmadığını hatırlatıyor ve bir gün bu katliamların durmasını diliyoruz.