OTUN HER TÜRLÜSÜNÜ BULABİLECEĞİNİZ MAĞAZA

OTUN HER TÜRLÜSÜNÜ BULABİLECEĞİNİZ MAĞAZA


Colorado otun başkenti olmaya aday mı oluyor?


2013 yılında ot içmek yasallaştığından beri tarihinin en parlak günlerini yaşayan Amerika’nın Colorado eyaleti, muhtemelen dünyanın en lüks ot mağazasına ev sahipliği yapıyor. Amsterdam’daki izbe coffeshop’larla uzaktan yakından alakası olmayan bu mağaza daha çok Four Seasons Oteli’nin lobisine benziyor.

Geniş alanı, minimal iç dizaynı, tadım atölyesini andıran barı ve beklerken vakit geçirmeniz için eğitici öğretici dergileri okurken rahat etmenizi sağlayacak masa ve koltuklarıyla insanların kafasındaki “ot = uyuşturucu” algısını kırmaya çalışıyor. Kenevir mağazasının adı ise Silver Peak.

Asıl mesleği veterinerlik olan mağaza sahibi Jordan Lewis, bir kaç sene önce okuduğu bazı makalelere ikna olarak kanser olan babasının tedavisi için ot satın almak ister fakat alamaz. Bunun üzerine kendi otunu yetiştirmeyi kafasına koyan girişimci, medikal olarak kullanımı kabul eden eyalette hemen kendi dükkanını açtı ve zamanla parasına para kattı. Lewis, ot kullanımın tamamen yasal olmasıyla birlikte mağazasını halkın hizmetine sundu.

Açıklanan son vergi verililerine göre, normalde pek varlık gösteremeyen Colorado eyaleti son bir yılda ot satışından elde ettiği gelirle, devlete hatırı sayılır bir katkı sağladı. Eğer sizin de bir gün yolunuz Colarado’ya düşerse, hani sırf meraktan bir göz atmak isterseniz diyerek mağazanın açık adresini bulabileceğiniz kendi sitesini buraya iliştiriyoruz.