PAINT İLE İLLÜSTRASYON YAPMA SANATI

PAINT İLE İLLÜSTRASYON YAPMA SANATI


Seni üç evetle uğurluyoruz Lorikeet


Bilgisayarın karşısına ilk geçtiğiniz günü hatırlamaya çalışın. Mayın tarlası ve Solitaire’in oyunların kralı sayıldığı zamanlardan bahsediyoruz. Paint’te köpekle beraber üç kişilik çöp aile ve çatılı bir ev çizip kendimizi Bob Ross sandığımız zamanlar bir hayli geride kaldı.

Sydney’de yaşayan insan kaynakları asistanı Miran Lorikeet, teknolojinin son ürünü çizim aletlerini veya güncellemeleri bitmek bilmeyen bilgisayar programlarını kullanmıyor. Onun yerine, bilgisayarımızda yer almasıyla fonksiyonel açıdan pek bir işimize yaramayan ama varlığıyla içimizi rahatlatan Paint’i kullanarak birbirinden harika işler yapıyor.

Paint ustası Lorikeet; veda etmeye kıyamadığımız canımız ciğerimiz programı kullanarak manzaralar, portreler hatta soyut betimlemeler yaparak Salvador Dali’nin Paint şubesi olmak için adaylığını koyuyor.

Genelde çok beğendiği fotoğrafları referans aldığını ve onları Paint’in kes, kopyala, doldur gibi en basit araçlarıyla baştan yarattığını belirten genç sanatçının tüm çalışmalarını topladığı ve sergilediği Lazy Bones isimli Tumblr hesabından takip edebilirsiniz.