PENGUIN YAYINLARI’NIN 80. YILI ŞEREFİNE…

PENGUIN YAYINLARI’NIN 80. YILI ŞEREFİNE…


At Emine at, kültürlensinler


İngiltere güzel, belki de en güzel memleket.

Bir defa ülkede her şey elinin altında. Hayatında duymadığın ama duyunca “Ulan bugüne kadar nerelerdeydin sen?” diyebileceğin müzikler mahallenin plakçısında. Ağzında Flash TV halayları çektirecek yemekler köşedeki restoranda. Eskiden olsa ağzıma sürmezdim, şimdi şapır şupur içiyorum diye ballandıra ballandıra anlatacağın biralar her üç binadan birinin altında karşınıza çıkan pub’larda servis ediliyor. Eğitim, sağlık, insan haklarını zaten konuşmamıza gerek yok derken en güzel hadiselerden biri ise kaliteli kitapların her yerde ve her bütçeye uygun bir şekilde vatandaşlara sunuluyor olması.

Minimal tasarım ünlü değilken minimal tasarımın askeri olan Penguin Books bu sene 80. yılını kutluyor. Cesur çizgisinden, geniş yelpazesinden, kalitesinden ve de düpedüz ucuz fiyatlarından katiyen ödün vermeyen yayınevi 80. yılını müthiş bir mikrosite ile kutluyor.

Kitap kurdu olmanıza gerek yok. Kendinizi yağlı kağıt ve kelimelerin mucizevi dünyasına az bile olsa kaptırdıysanız, Little Black Classics adını verdikleri siteye girip kaybolmamanız imkansıza yakın…

Homer – Circe and the Cyclops, Guy de Maupassant – Femme Fatale, Anton Chekhov – Gooseberries gibi hafif klasiklerden oluşan 80 kitabı 80p (yaklaşık 3 lira) gibi bir ücrete satın alabileceğiniz sitenin sağını solunu güzelce kurcalayın, sürprizlerle dolu örgüsüne bayılacaksınız.