RICH KIDS OF INSTAGRAM’IN YENİ RAKİBİYLE TANIŞIN

RICH KIDS OF INSTAGRAM’IN YENİ RAKİBİYLE TANIŞIN


Not so rich kids of Instagram


Dünyanın en yaygın dilinin Mandarin Çincesi olduğu gerçeğini çürüten Rich Kids of Instagram, “Money speaks, I speak fluent” diyen Jay Z’ye katılıyor ve dünyanın dört bir köşesinde üzerinde kıymetli gül cemallerin olduğu banknotlar aracılığıyla anlaşıyor. Lügatlarında “görgü” kelimesi olmayan RKOI, ana dil olarak dolar konuşuyor, akıcı bir aksanla diğer para birimlerini de şakıyor ve ağızlarındaki gümüş kaşığın tadını hunharca çıkarıyor.

Türkiye şubesi de bulunan RKOI, “Vakit nakittir.” sözüne inanıyor ve trafiğe takılmak yerine helikopter ile ulaşım sağlıyor. Füzyon mutfağını seven çocuklar, Big Mac’lerinin yanında Armand de Brignac şampanyasını yudumluyor ve telefonlarının çekim gücünü 3G’nin değil, pırlanta döşenmiş telefon kılıflarındaki 4C’nin arttırdığını düşünüyor.

KFC Romanya, ilhamını RKOI’dan alan ‘Little Money Big Fun‘ isimili kampanyasıyla Romanya’nın gençlerini RKOI parodisi yapmaya teşvik ederken, bir yandan da yeni menüsünün tanıtımını yapıyor. ‘Little Money Big Fun‘ın Romanca’sı ‘Distractie cu bani putini’ hashtag’iyle paylaşılan fotoğraflarda; Lamborghini’lerin yerini oyuncak arabalar, evcil hayvan olarak Uluwatu Tapınağı’ndan getirilen maymunların yerini ise King Kong oyuncağı alıyor.

‘Smart menu’, akıllıca bir reklam kampanyasıyla, Rich Kids of Instagram’ı en komiklisinden yeriyor.