SAKLAMBAÇ OYNAMANIN EN TASARIM HALİ

SAKLAMBAÇ OYNAMANIN EN TASARIM HALİ


Bildiğiniz tüm parkları unutun


“Önce sütünü iç!”, “Yemeğini bitirmeden olmaz”, “Ödevini yaptıktan sonra!”  gibi örneklerini çoğaltabileceğimiz koşul cümlelerine genelde ne uğruna maruz kaldık? Parklara gidebilmek/arkadaşlarımızla oynayabilmek için. Park derken Disneyland’den bahsetmiyoruz ne yazık ki…

Geneli bakımsızlıktan paslanmış salıncak, kaydırak, tahterevalli ve kocaman bir yayın üzerinde duran çirkin bir kuşun üstünde sallandığımız parklar var ya hani. Çocukların sözüm ona eğlenmesi için inşa edilen bu parklara Bangkok’tan yepyeni bir tanım geldi.

Thailand’da bulunan Supermachine Studio isimli tasarım firması, Bang Saen Beach’teki geleceğin umudu çocukların benzersiz bir oyun deneyimi yaşamaları için saklambaç parkı inşa etti.

Supermachine Studio’nun 10 Cal Tower adını verdiği “tasarım saklambaç”, birbirinden bağımsız parçaların birleştirilmesinden oluşturulmuş dikine duran bir labirenti andırıyor ve merdivenlerden en üst katına çıktığınızda manzaranın tadını çıkarmak üzere bakakalabiliyorsunuz.

Gündüzleri ebeveynler güneş, deniz ve kum üçlüsünün tadını doyasıya çıkarırken çocukları güzelce oyalayan bu şahane saklambaç parkı, geceleri ise aydınlatmalarla modern bir sanat eserine dönüşüyor.

Mahalleden arkadaşlarımızla ağaçların gölgesine, arabaların arkasına ya da kapısı açık unutulan apartmanlara saklanarak oynadığımız oyunu böyle görünce imrenmeden edemedik açıkçası.