SENİ SEVİYORUM DEMENİN EN TATLI ŞEKLİ

SENİ SEVİYORUM DEMENİN EN TATLI ŞEKLİ


Kalp kalp kalp


İki kelime 13 harfe, kalıbından büyük bir anlam sığdıran ‘seni seviyorum’, kimileri için yabancı dil sınıfına girebilir. İlişkilerde bir başka boyuta geçilen kapının kilidini açan bu iki kelime, beraberinde bir sürü soruyu getirir. “Doğru zaman geldi mi?”, “İlk seni seviyorumu kim söylemeli?” ve “Beklenmedik seni seviyoruma nasıl cevap verilmeli?” gibi sorular için dost meclisi seferber edilir, çözüme yönelik öneriler değerlendirilir. “Ben de”nin geçerli cevaptan sayılmadığı, “Teşekkür ederim”in harakiri için uzatılan bir samuray kılıcı görevi gördüğü ilan-ı aşk meselesinin en garip örneklerinden biri Maia Leppo ve Alex Kobzik çiftinden geldi.

Sekiz yıldır beraber olan Maia & Alex çifti, aynı evi, arabayı ve banka hesabını paylaşıyor. Paylaşmadıkları tek şey ise o iki kelime oluyor. Malum iki kelime altında ezilen ve midesindeki kelebekleri artık kafese kitlememeye karar veren Maia, radyo programı This American Life’ın katkılarıyla tatlı mı tatlı bir video hazırlıyor. Bianca Giaever’ın yönetmen koltuğuna oturduğu videoda Maia, önce hikayesini anlatıyor sonra da seni seviyorum diyemediği sekiz yılın acısını çıkartıyor.

Daha sonra videoyu izleyen Alex’i filme alan Maia, şirinliğin kitabını yazarken, arada internetin azizliğine uğruyor ve sonunda Alex’ten seni seviyorumu kapıyor.