STAR WARS 27 MİLYAR DOLARI NASIL CUKKALADI?

STAR WARS 27 MİLYAR DOLARI NASIL CUKKALADI?


Çok kazandıran banka: Star Wars


Popüler kültür efsanesinden Popüler Kültür Merkez Bankası’na evrilen Star Wars’un 1977 yılından bu yana gişede başlayıp ticarete dökülebilecek her alanda sağladığı başarı malumunuz. Aksiyon figürleri, tekstil sektörü, çizgi roman, incik cıncık, tuhafiye, oyuncak ve bilimum formda krizi fırsata çeviren orijinal üçleme+yeni üçleme, bugüne kadar toplam 27 milyar dolarlık bir pazarın oluşmasına sebebiyet verdi. Peki bu 27 milyar dolar nereden, kimden, nasıl geldi?

Bu deli soruların cevabını bir infografikle vermeyi tercih eden Fast Co. Design, işi gücü bırakıyor ve Star Wars serisinin cebindeki paraya göz dikiyor. İnfografiğe baktığımızda en büyük geliri 12 milyar dolarla oyuncak sektörünün sağladığını görüyoruz. Lightsaber, Storm Trooper, Millennium Falcon derken ailelerinin zor kazanılmış gelirlerini Star Wars’a yatırmalarına neden olan çocuklar sayesinde George Lucas’ın yüzü fazlasıyla gülüyor.

4 milyar doların üzerindeki gişe geliri, 27 milyar dolarlık toplam gelirin ikinci büyüğü olmayı başarıyor. 3 milyar 775 milyon dolarlık DVD geliri ise “DVD deyip geçme, tanı” dedirtiyor.