SUPER BOWL REKLAM KUŞAĞININ AKLIMIZA FARKLI KAYDETTİKLERİ

SUPER BOWL REKLAM KUŞAĞININ AKLIMIZA FARKLI KAYDETTİKLERİ


Amerikan Futbolu yazılır, milyon dolarlık reklamlar diye okunur


Amerika’yı son bir aydır ablukası altın alan, bizlerin ise uzaktan platonik aşık bakışları atmakla yetindiğimiz Turkcell Amerikan Futbolu Süper Ligi AKA NFL’in şampiyonluk maçı oynandı. Amerikalıların milli bayrammışçasına yaşayıp “Football’u soccer’a üstün gördükleri” etkinliğin sonucunda milyonlarca kişi ekran başına yapıştı kaldı. Kimileri sırf bu kadar gürültü yapıldığı için hiçbir fikri olmamasına rağmen sabahladı ve işe gittiğinde “Dün gece de Super Bowl izledim ayol” dedi. Ama derinlere indiğinde Amerikan Futbolu hakkında pek de bir fikri olmadığının farkındaydı.

Arizona’daki University of Phoenix stadyumunda oynanan maçta AFC ve NFC’nin şampiyonları New England Patriots ve Seattle Seahawks kapıştı. “İyi oynayanın kazansın”ın İngilizce karşılığında Patriots 28-24 kazandı ve kupayı dördüncü kez müzesine götürdü.

Tüm dünyayı Super Bowl’un kendisinden daha çok heyecanlandıran şey ise reklam kuşağıydı. Milyonların TV başına mıhlanacağını bilen ve Tanju Çolak fırsatçılığına bürünen reklam/eğlence sektörü, milyon dolarlık bütçelerin konuştuğu yapımları izleyicilerle buluşturdu.

Dahice fikirlerin reklamda vücut bulduğu, yazın vizyona girecek blockbuster’ların ve büyük bütçeli filmlerin gövde gösterisi sunduğu Super Bowl kuşağından radarınıza muhakkak takılması gereken şeyler mevcut. Play Tuşu olarak bu videoları sizlerle buluşturmak birinci vazifemiz, öncelikli görevimiz ve de namus borcumuzdur.

Ön sıcak olarak Katy Perry’nin Wizard of Oz sosuna batırdığı, sosyal medyada fırıl fırıl dönen devre arası performansını verelim.

Türkiye reklam kuşaklarındaki vasat reklamları görüp arttıramayanları mest edecek reklamlara geçebiliriz.

McDonald’s’ın para birimini sevgiye çevirdiğini ilan ettiği kampanyanın reklamı ile yürekleri kısık ateşte pişirmeye başlayalım. McDonald’s gibisi var ama reklamın hakkını da yemeyelim.

 

Super Bowl reklam kuşaklarının gediklisi Snickers ile yüzler yine gülüyor. Steve Buscemi ve Danny Trejo’nun varlığıyla The Brady Bunch’ı sallayan ama yıkmayan reklamı izleyince azılı bir Mars’çı olmamıza rağmen markete koşup 1 TL’ye Snickers almamak ne mümkün…

 

Budweiser’ın yavru köpek joker hakkını kullanarak içinizdeki sevgi kelebeğini açık havada dolaştırdığı reklam için bol bol alkışımız mevcut.

 

“Bayram sofrası” temalı reklamlarıyla Çağan Irmakgiller’e bağlayarak yıllardır duygularımızla oynayan ve sonucunda huysuz dedemizi bile pamuk şeker gibi görmemize vesile olan Coca-Cola, Super Bowl için basit ama etkili bir mesaj veriyor.

 

En dikkat çekici Super Bowl reklamlarından birine imza atan Chevy, ekran başındaki tüm Super Bowl izleyicilerini troll’lemeye niyet etti ve bu niyetinde başarılı oldu.

 

Yaratıcılık Kolu Başkanlığı’na aday olan BMW, 1994 yılında katıldıkları bir TV programında internetin ne olduğunu algılmaya çalışarak üne kavuşan Bryant Gumbel ve Katie Couric’i bir araya getirdi. Aynı diyaloğu BMW’da gerçekleştiren ikili sayesinde nostaljinin iyi pişmiş tarafından yeme fırsatını yakaladık.

 

“Popüler kültürün son dönem kralı” joker kartını kullanan Esurance, Walter White ve kınasız sarı kuzusu Skyler’ı bir araya getirdi. Hedefi 12’den vurdu, Heisenberg Derneği üyelerini de kendinden geçirdi.