ANDY WARHOL’UN HAYATI BELGESEL OLUYOR

ANDY WARHOL’UN HAYATI BELGESEL OLUYOR


Hüzünlü bir proje hikayesi


Pop art akımının öncüsü olan yönetmen, tasarımcı, prodüktör, fotoğraf sanatçısı ve daha birçok şey Andy Warhol’un hayatı, moda fotoğrafçısı yeğeni Abby Warhola ve partneri Jesse Best tarafından belgesel film oluyor.

Uncle Andy adını taşıyacak belgesel, ünlü sanatçının Pittsburgh’daki çocukluk yıllarından başlayacak ve New York’a geldikten sonra tamamen değişen hayatıyla, nasıl ikonu olmayı başardığını anlatacak.

Pitttsburgh’da bulunan Andy Warhol Müzesi’nin, projeye dahil edilmeyen yöneticisi Rick Armstrong’un da destek verdiği yeğen Warhola, bu belgeselle beraber Andy Warhol’un aile ilişkilerine ışık tutarak, gizemlerle dolu sanatçının hiç bilmediğimiz yönlerini keşfedeceğimizi iddia ediyor.

Her şey hazır gibi görünen belgesel projesinin tek bir handikapı var, o da varlığını hala proje olarak sürdürmesi. Hem de Kickstarter’da. Bu gelişmeyle beraber sanatçının belgeseli için 175.000 dolarlık bir bütçeye ihtiyacı olan Warhola ve partneri, Kickstarter‘da fon arayışına girmiş ve Andy Warhol hayranı olan yatırımcıları bekliyorlar.