CHARLES PETERSON GÖZÜYLE GRUNGE SAHNESİNE BAKIŞ

CHARLES PETERSON GÖZÜYLE GRUNGE SAHNESİNE BAKIŞ


Grunge günlüğü


80 ve 90’lı yıllarda Seattle’da hüküm süren yeraltı grunge müzik müdavimi, o zamanlar sahne önünden ayrılmamasıyla tanınan ünlü fotoğrafçı Charles Peterson; Nirvana gibi müzik piyasasında büyük ticari başarılara imza atan grupların kuruluşlarından beri adım adım izleyerek konserlerinde görüntülerini yakalıyordu.

1986 yılında Peterson, resmi olmasa da,  Nirvana, Soundgarden ve Modhoney  gibi grupları bünyesinde barından Sub Pop plak şirketinin fotoğrafçısı olarak ismini müzik tarihine kazıyan vuruşunu yaptı.

Plak şirketinin kurucusu Jonathan Poneman verdiği bir röportajda “O herhangi bir yerde olabilirdi ama neyse ki biz şanslıydık ve onunla tanışma fırsatını yakaladık.” diyerek Peterson’ın ne kadar değerli bir sanatçı olduğunu belirtti.

California menşeli giyim markası Kr3w, ünlü fotoğrafçıya saygı niteliğinde yayınladığı kısa belgesel filmde sanatçının müzik piyasasına nasıl yön verdiğini, bugüne kadarki başarılarını ve anılarını müzik ve fotoğraf severlerlerle paylaşıyor.

Kr3w markası, yeni koleksiyonunda Charles Peterson’un unutulmayan fotoğraflarını t-shirt’lerinin üzerinde yer verirken, gardırobunda bulunmak isteyenleri buraya davet ediyor.