COLORADO’NUN 2014 OT İSTATİSTİKLERİ AÇIKLANDI

COLORADO’NUN 2014 OT İSTATİSTİKLERİ AÇIKLANDI


Colorado büyük oynuyor


Halk arasında ot olarak da bilinen Marijuana bitkisinin kullanımı tamamen yasallaştığından beri, hem ekonomik açıdan en zengin, hem de sosyolojik açıdan en barış ve sevgi dolu zamanını yaşayan Amerika’nın Colorado eyaleti, geniş kapsamlı ot istatistiklerini açıkladı.

Reuters‘ın haberine göre, Colorado hükümetinin açıkladığı raporda, beş buçuk milyonluk nüfusuyla Amerika’nın en kalabalık 22. eyaletinde, bir yılda satılan ot miktarı tam 66 ton. Medikal amaçlı ve keyif amaçlı olarak iki ana kategoriye ayrılan raporlama sisteminde, türlü türlü sağlık sebeplerinden ötürü satılan ot miktarı 50 ton iken, dünyanın en mutlu milleti olarak bilinen Danimarkalılardan bile daha mutlu olmaları muhtemel Colarado halkının keyif amaçlı tükettikleri ot miktarı ise tam 16 ton olarak açıklandı.

Otun her türlüsünü satan ve bundan ekmek yiyen Colorado’lular 2.850.783 adet kek, bisküvi, kurabiye gibi yenilebilir ürün satın alarak mutfaklarını da kekik yerine otla yeşillendirmişler.

Amsterdam, Berlin gibi şehirleri geride bırakarak, otun başkenti olmaya aday eyalette 771.000 adet ottan ürettilen şampuan, krem, losyon gibi kozmetik ürününün satılması ise Colorado’da Marijuana’nın artık tam anlamıyla uyuşturucu sayılmadığının göstergesi niteliğinde.