EV ALMA, POKEMON KARTI AL

EV ALMA, POKEMON KARTI AL


Şaşıranlarda bugün


Eğer 2000’li yıllarda doğmadıysanız, o döneme damgasını vuran Ash ve arkadaşlarının en iyi Pokemon ustası olma yolundaki maceraları, Roket Takımı’yla giriştikleri şiirsel savaşlar ve topuna sığamayan minik Pikachu’yu anlatan Pokemon’dan haberdar olmamız imkansız olsa gerek.

Kendini Pokemon sanıp camdan atlayan çocuklar, “Ash benim!” diye kavga ederek kan kardeşliğini bozan arkadaşlar, uykusundan “Balbazaaar!” diye haykırarak uyanan körpecik zihinler nihayet büyüdü; diplomasını duvarına astı hatta kurumsal bir şirkette çalışmaya bile başladı. Fenomen çizgi film, kimisi için çocukluk yıllarının güzel bir anısı olarak kalırken kimisi içinse durum biraz daha farklı…

Aklını Pokemon’la bozmuş Nevada’lı bir genç arkadaşımız, fonksiyonlarını ancak kendisi gibi çizgi film hayranı olanların anlayabileceği Pokemon kartlarını dudak uçuklatan bir fiyata satıyor. Toplumsal bir deney gibi duran ilanda, 9 paket hiç açılmamış ilk seri kart için biçilen fiyat tam 120.000 dolar… İstemsizce gülme efekti yaratan ilanın şuan 618 takipçisi olduğunu belirtmekte fayda var.

İstanbul’dan bir, biraz zorlama ve pazarlıkla Eskişehir’den iki adet ev satın alabileceğiniz kadar paranız varsa buradan kendinizi ödüllendirebilir, Pokemon’larınızı kredi kartlarınızla savaştırarak kendinizi Ash gibi hissedebilirsiniz.