FACEBOOK YENİ YASAK LİSTESİNİ AÇIKLADI

FACEBOOK YENİ YASAK LİSTESİNİ AÇIKLADI


Güvenlik şart


Cinsiyet tercihleri kısmındaki sınırlandırmaları kaldırılmakla kalmayıp sonsuzlaştırarak duyarlılığıyla kalpleri kazanan; ancak iş yasak içeriklere geldiğinde çok da net olmayan Facebook, yumruğunu masaya vurdu ve ne yasak ne değil her şeyi açıklığa kavuşturdu. Facebook, küresel bir toplumun ihtiyaçları ve ilgi alanlarını dengelemek için Facebook Topluluk Standartları‘nı yayınladı.

Birden fazla hesap açmayı ve başkalarının adını kullanarak hesap açmayı yasaklayan Facebook, kişilerin gerçek isimlerini kullanmalarını istiyor. Michelangelo’nun Davut heykelinin ve çocuk emziren kadınlara ait aile fotoğraflarının paylaşılmasını uygun gören Facebook, pornografik içeriklerin ve reşit olmayan kişilerin yer aldığı cinsel içeriklerin paylaşılmasını yasaklıyor.

Şiddet içeren videoları övmek değil yermek amacıyla paylaşmaya toplumda farkındalık yaratabilme ihtimalinden ötürü soğuk bakmayan Facebook, görüntüyü paylaşan kişilerden paylaşımın içeriğiyle ilgili hedef kitlelerini uyarmalarını istiyor. Nefret söylemi içeren paylaşımları kesinlikle kabul etmeyen Facebook, başkalarına maddi zarar veren veya verebilecek eylemleri yücelten, planlayan ya da kutlayan içerikleri yasaklıyor.

Facebook Topluluk Standartları’nın tamamı için sizi şöyle alalım.