GECENİN VİDEOSU: KAR ÜSTÜNDEKİ HARİKALAR DÜNYASI

GECENİN VİDEOSU: KAR ÜSTÜNDEKİ HARİKALAR DÜNYASI


Karın üstünde yürüyüp izini belli etme sanatı


Karın üstünde yalnızca yürüyerek sanatın alasını yapan İngiliz sanatçı Simon Beck, bir kez daha beyaz sahalara döndü.

Oxford Üniversitesi’nde mühendislik eğitimi aldıktan sonra çoğu insan gibi ofis hayatının kıskacına giren Beck, sabah 9.00 – akşam 18.00 mesaisi ile sürdürdüğü hayatını 50’sinden sonra değiştirmeye karar verdi. Daha önce yapılmayanı yapmak isteyen Simon Beck, dağların karla kaplı geniş alanını tuval olarak kullanabileceğini fark etti ve dünyanın ilk kar sanatçılarından biri olmayı başardı.

Kış mevsiminin çoğunu Fransa’nın Les Arcs bölgesindeki evinde geçiren sanatçı, hobi olarak başladığı işlerinin ilk örneklerini de burada gerçekleştirdi. Kulaktan kulağa olmasından ziyade, Facebook profillerinde yayılan başarılı çalışmaları ona şöhreti getirdi.

Son olarak Kanada’nın en eski ulusal parkı olan Banff National Park’a uğrayan sanatçı, yalnızca kar ayakkabısı, dağ haritası ve pusula ile birbirinden muhteşem işlere imza attı.

12 ile 15 saat arasında bir süre boyunca adım atan Beck, her biri parkın farklı bölgelerinde olmak üzere yaprak, kurt ve kar tanesini dağlara kazıdı. Eserlerini timelapse teknolojisi ile birleştirince de ortaya tam anlamıyla muazzam bir video çıktı.