GOOGLE, KENDİ MAHALLESİNİ YAPMAYA HAZIRLANIYOR

GOOGLE, KENDİ MAHALLESİNİ YAPMAYA HAZIRLANIYOR


Sence de biraz abartmıyor musun Google...


Google, Kaliforniya’da yapmayı planladığı yeni yerleşkesi için iyiden iyiye kolları sıvamış durumda. Mountain View bölgesinde yer alacak kampüsün üst ve yan kısımları eğilebilir camdan yapılacak. Google, oldukça fütüristik bir dizayna sahip olması beklenen yeni mahallesinin tasarımı için en iyi mimar ve tasarımcılarla çoktan anlaşma yapıtı bile.

Google’ın, içinde mağaza, restoran ve aklınıza gelecek hemen her şeyi barındıracak doğa dostu, kötülük düşmanı yeni kampüsünün tasarımı için el sıkıştığı isimler ise Bjarke Ingels ve Thomas Heatherwick.

Sadece Google çalışanlarının değil, halkın her kesiminin gönül rahatlığıyla ziyaret edebileceği kampüs, dikildi mi toprağa beton salan bir yapı olmayacak. Onu diğer binalardan ayıran en büyük özelliklerinden biri; akıllı binaların yaratıcı Google takımlarının keyfine göre değiştirebilir bir dizayna sahip olması.

Oldukça geniş bir alana yayılacağı için mahalle de diyebileceğimiz bu yeni kampüsün hayata geçmesi durumunda, Google resmen kendi silikon vadisini kurmuş olacak dersek abartmış olmayız herhalde.