GOOGLE’IN TAKVİM UYGULAMASI NİHAYET APP STORE’A DÜŞTÜ

GOOGLE’IN TAKVİM UYGULAMASI NİHAYET APP STORE’A DÜŞTÜ


Asistan gibi uygulama


Google’ın en kullanışlı özelliklerinden biri olan takviminin mobil uygulaması, Kasım ayında Android işletim sistemine sahip telefonlara indirilebiliyordu. Apple kullanıcılarının merak, heyecan ve büyük bir sabırla beklediği gün nihayet geldi.

Gmail ile eş zamanlı çalışan Google Calendar, Android’in ardından Apple pazarına girmemek için aylardır inat ediyordu. Fazla nazın aşık usandıracağının bilincinde olan Google, nihayet AppStore’a da bahşettiği uygulamasında bir takım yenilikler sunarak iPhone sevdalılarının gönlünü fethediyor.

Hayatı kolaylaştıran uygulama; iPhone’nuzun takvimindeki etkinlikleri, anımsatıcıları belleğine alarak, bir nevi sizin kişisel yardımcınız gibi çalışıyor. Uygulamanın dikkat çeken özelliklerden bir diğer ise harita… Gideceğiniz yeri uygulama içerisindeki haritadan görebiliyor, işaretleyebiliyor ve rota çizebiliyorsunuz. Oldukça minimal bir tasarıma sahip olan Google Calendar, kullanışlı ve sade arayüzünü yeme,içme, seyahat gibi sosyal etkinliklerinizi farklı grafiklerle destekleyerek renklendiriyor.

Kısacası Google Calendar, akıllı telefonunuzdaki tarih ve saate dayalı bütün planlarınızı bir kere kendi havuzunda topladıktan sonra, herhangi bir değişiklik olduğu zaman bunu kendisi yapıyor ve sizi büyük bir külfetten kurtarıyor.