İNSANLAR ESKİ SEVGİLİLERİNİN SON MESAJLARINI OKUYOR

İNSANLAR ESKİ SEVGİLİLERİNİN SON MESAJLARINI OKUYOR


Sonuç: Trajikomik


Herkesin birinin eski sevgilisi olduğu bir dünyada yaşıyoruz ve sen de birinin eski sevgilisi olmak üzeresin; çünkü doğum ve ölümden sonra hayatın en kaçınılmaz olaylarından biri ayrılık. Teknolojinin hayatımızın merkezine oturmasıyla günlük rutinlerimizde birçok şey değişiyor ve ayrılık da haliyle bu değişimlerden nasibini alıyor. Günümüzde ayrılıklar, Dante’nin İlahi Komedya’sındaki Cehennem, Araf ve Cennet’i andırıyor. Hayatımız, eski sevgililerin dijital hayaletleriyle önce cehenneme dönüşüyor, sonra “Unutmadım, unutamadım, ne olur anla beni…” arafında takılı kalıyor. Eski sevgili, tüm sosyal medya hesaplarından silindiğinde ise yeni aşk cenneti bizi bekliyor.

Teknolojinin ayrılıklarımızı kolaylaştırdığı tek kısım belki de artık birinin yüzüne bakmadan ayrılabilmek oluyor. SMS, BBM, GChat, GChat ve WhatsApp suretiyle gerçekleşen ayrılıklar, iki taraf için de tatsız olan ayrılık konuşmasının sancısına ağrı kesici oluyor. Son sözler artık dudaklardan dökülmüyor, mesajın sahibine ulaştığını mavi tikler bildiriyor.

YouTube kanallarında nükteli videolara yer veren Eva and Mel ikilisi, son videolarında insanlardan eski sevgililerinin son mesajlarını okumalarını istiyor ve sonuç tahmin edileceği üzere trajikomik oluyor.