İSTANBUL MODA HAFTASI GÜNLÜĞÜ

İSTANBUL MODA HAFTASI GÜNLÜĞÜ


Gittik, gördük, yazdık


New York, Londra, Milano ve Paris moda haftaları bitti, sıra İstanbul’a geldi. 16-20 Mart arasında çoğu Karaköy Antrepo 7’de gerçekleşen defilelerde Türk tasarımcılar, 2015-2016 Sonbahar/Kış koleksiyonlarını tanıtırken geri kalan herkes Antrepo 7’yi kendilerine podyum yapma derdindeydi. Türk modasının nabzının tutulduğu beş gün boyunca Antrepo 7’de wannabe blogger’lar, tasarımcı aday adayları, cemiyet hayatının pek muhterem şahsiyetleri, Cumartesi Sürprizi’nde görmeye alışkın olduğumuz isimler ve tek arzusu Mercedes-Benz panosunun önünde fotoğraf çektirmek olan birçok kişi arzı endam etti. Hava sıcaklığının tek haneli değerlerde izlediği hafta, lugatımıza yeni bir deyiş de ekledi; “Mevzu moda haftasıysa, mevsim daima yazdır.”. Güzel olmanın soğuk algınlığı ihtimalini görmezden gelmekten geçtiğini kanıtlayan hafta, Türk tasarımcıların yükselişini ve katılımcıların gösteriş merakını sergiledi.

Tuba Ergin’in defilesinden önceki backstage turumuzda üç şey öğrendik; modellerin en sevdiği poz ‘telefonumla uğraşıyorum’ pozu, yeni sezonun makyaj trendi maskaranı temizlemeyi unutmuşsun hissi yaratan #iwokeuplikethis görünümü ve saç trendi ise, mesai harcanmamış gibi görünen Blake Lively dalgaları.

Tuba Ergin’in 2015-2016 Sonbahar/Kış koleksiyonu; besleyici, barındırıcı ve yaşam kaynağı olan Doğa Ana’ya saygı duruşu mahiyetindeydi. İnsanlar doğal kaynaklar konusunda tüketimciliğin sınırlarını zorlarken, doğadan beslenen renk paletiyle Tuba Ergin’in koleksiyonu, insanlığın borcunu doğaya geri ödedi.

Müzik, sanat, aşk, mutlu anılar ve tatlı hangover’lardan beslenen Hande Çokrak’ın 2011 doğumlu evladı Maid in Love’ın yeni koleksiyonunun janrı; füturistik bir aşk hikayesi… Sınırlara takılmayan ve modanın uzay boşluğuna dalan Maid in Love, Antrepo 7’de boyutlar arası bir seyahate bilet kesti, müzik seçimiyle büyüledi.

Binbirdirek Sarnıcı’nda gerçekleşen Les Benjamins defilesi, moda haftasına ‘crème de la crème’ bir kapanış yaptı. Defileden önce Fakepakt’in müziğiyle ısınan mekan, Rihanna’nın eski sevgilisi Dudley O’Shaughnessy’nin kestiği kurdele ile “Sıcak, çok sıcak!” mertebesine ulaştı ve after party sayesinde yandı. Markanın yeni koleksiyonu, siyah ezberini bordo ve kırmızıyla bozarken, deri unsurları Space Soldiers’ın spor üniformalarına şıklık kattı.

Defile aralarını renklendirenler:

Dali Dali London, tasarımcı 

Billur Kalkavan, oyuncu 

Selfie aşkına!

Rita Saraqi, blogger

Daha çok selfie…

Onur Yazıcı, blogger 

Cihat Sünbül, öğrenci 

Eyüp Şahin, stilist 

Can Hasan Çırpan, Pinkylola’da asistan

Buket Açıkgöz, öğrenci

Birol Önderin, ekonomist

Oben Budak, DJ/yazar

Berk Ercan, CNN Türk’te yapım sorumlusu

Hande Çokrak, tasarımcı 

Deniz Berdan, tasarımcı

Ece Sükan, editör/model/sunucu/stilist

Şirin Ediger, reklamcı & İstanbul Bayülgen

Ceylan Çapa

Sinem Kobal, oyuncu 

Robert Montgomery, sanatçı

Ali Aksöz, oyuncu 

Atakan Awchi, stilist/öğrenci

Yusuf Necdet Sevgili, tasarımcı

Ilgın Öztürk, öğrenci

Hasan Cantürk, öğrenci

Belkız Serim, tasarımcı

Türk tasarımcılara, İstanbul Moda Haftası boyunca estetik algımızda aşırı doza sebep oldukları için teşekkür ediyor; mevsim yazmış gibi dolaşan ve şu an Nurofen desteğiyle yaşayan herkese acil şifalar diliyoruz…

 Fotoğraflar: Selen Kırtıl