İTÜ’DEKİ BİSİKLET EVİ’NİN  İNŞASINA BAŞLANDI

İTÜ’DEKİ BİSİKLET EVİ’NİN İNŞASINA BAŞLANDI


Türkiye üniversitelerinde bir ilk


Geçtiğimiz günlerde bünyesinde planlanan cami yapımı haberiyle gündemde yer bulan İTÜ, bu sefer de ülkemizde türünün ilk örneği olacak Bisiklet Evi’yle karşımızda.

İstanbul Teknik Üniversitesi rektörü Mehmet Karaca’nın cami planı, Budist Tapınağı yapılması teklifiyle karşılanmıştı. Başlatılan imza kampanyası, kısa zamanda 16 bin imzaya ulaşarak büyük ilgi toplamıştı. Bugün bizzat İTÜ’nün Facebook sayfasından paylaşılan haber ise, özellikle bisiklet sevdalılarını mutlu edecek cinsten.

Bisiklet tamiri – bakımı, kiralaması ve indirimli satışı olmak üzere tüm hizmetlerin bir arada sunulacağı “Bisiklet Evi”nin inşasına Ayazağa Yerleşkesi’nde başlandı. Proje, Türkiye üniversiteleri için bir ilk olacak.

İki katlı olacak bisiklet evinin giriş katı, tamir atölyesi ve kiralama için kullanılacak. İkinci kat ise satış mekanı olacak. Kiralama ünitelerinde yer alacak bisikletler arasında okul akademisyenlerinin tasarımları da yer alacak.

Mayıs ayında tamamlanması beklenen Bisiklet Evi projesine ek olarak, okul bünyesindeki 1.5 km’lik bisiklet yolu 5 km’ye çıkarılacak.