KENDİ AYAĞIYLA TUTUKLANMAK

KENDİ AYAĞIYLA TUTUKLANMAK


Facebook'tan hapishaneye kestirme giden yol


Jim Carrey ve Jeff Daniels’in başrollerini paylaştığı Salak ile Avanak filmini izlediyseniz hayatın bazen ne kadar acımasız olabileceğini de biliyorsunuzdur…

İşte 21 yaşında Ohio’da yaşayan Andrew Dale Marcum da, adam kaçırma ve hırsızlık gibi suçlardan aranan, düşünme yetisini idareli kullamayı tercih etmiş bir genç. Onu özel kılan ise azılı bir suçlu olması değil, Butler County Sheriff’s Office‘in Facebook’ta kendisini aradığı ilanının altına yorum yaparak yakalanacak kadar saf olması.

Adı, soyadı ve fotoğraflarıyla beraber yayınlanan ilanda Marcum’ı görenlerin hemen polisi araması istenirken, geçen zamanla hiç kimseden ses çıkmıyor ve istenilen geri dönüş alınamıyor. Birden navigasyon barının sağındaki dünya figürü üstünde beliren 1 bildiriminin altından çıkan Marcum, o gece polislerin eğlence sofralarına da meze olmaktan kurtulamıyor.

Ardı arkası kesilmeyen gönderilerle Marcum’la alay eden şerif Richard K. Jones, kendi Twitter hesabından paylaştığı bu fotoğrafla tartışmaya son noktayı koyuyor.

Sosyal medya üzerinden devam eden ve sonu gelmeyen atışmalardan sonra polis departmanının hesabından yayınlanan son şakalı fotoğrafta ise, Marcum’ın bu durumdan hiç ama hiç memnun olmadığını görülüyor.