KİM NE KADAR MUTLU? KİM NE KADAR MUTSUZ?

KİM NE KADAR MUTLU? KİM NE KADAR MUTSUZ?


Dünya mutlu/mutsuz ligi 2015


Aklı başında bir insan evladının yaşamı boyunca en çok ulaşmak istediği şey olan mutluluğun, günümüz hayat şartları hesaba katıldığında pek de kolay ulaşılabilir bir şey olmadığı aşikar. Gerçekten canımızı sıkması gereken şeyler, yanına kafayı asla takmamamız gereken şeyleri de alıp bir çığ gibi üzerimize düşmeye devam ediyor. Kişisel bunalımlarımıza destek veren yaşadığımız ülkenin şartları ve depresyonu müjdeleyen gündem, insanı hayatındaki en büyük gayeden kilometrelerce uzaklaştırmayı maalesef başarıyor.

Halimiz maalesef budur… Böyle bir ortamda Gallup isimli web sitesinin ortaya çıkardığı dünyanın en mutlu/mutsuz ülkeleri sıralaması, içinde bulunduğumuz ortamdan tası tarağı toplayıp kaçmak istediğimizde demir atmamız gereken limanları bizlere söylüyor.

Anket sistemiyle detaylı bir şekilde ortaya çıkarılan ve belli başlı sorulara verilen cevapların puanlandırma sistemiyle karşılık bulduğu listenin mutlu tarafında, zirveyi Paraguay görüyor.

Güney Amerika ülkelerinin hemen hemen hepsinin yüzünün güldüğü listenin karanlık yüzünde ise, zirvede Sudan’ı görüyoruz.