ÖLÜMDEN DÖNEN BİR ZİHNİN YAŞADIKLARI

ÖLÜMDEN DÖNEN BİR ZİHNİN YAŞADIKLARI


Bilinmeyene yolculuk


Ölüm hakkında söylenebilecek birçok şey var… Kimilerine göre yeni bir başlangıç, kimilerine göre ise insan hayatındaki son perde olan ölüm, insanoğlunun yaşamı boyunca belki de en çok konuştuğu konu. Bu ironiyi bir kenara bırakırsak, ölmeden ölüme yaklaşmanın en geçerli yolunun ölümden dönmek olduğu konusunda fikir birliğine varabiliriz. Ölümden sonra yaşam başlığı altına birçok başlık açan bu deneyim, ölümden dönen insanlar tarafından bizlere farklı şekillerde aktarılabiliyor. Kimisi vücudunu yerde bırakıp göğe yükseldiğini, kimisi ise bir ışık hüzmesine doğru yürüdüğünü söylüyor. Ak sakallı dede senaryolarına hiç girmiyoruz bile…

Ölümden dönen bir zihnin başına gelenler, The Atlantic’in hazırladığı ilgi çekici videoda karşımıza çıkıyor. Bir üst paragrafta verdiğimiz örnekler ve daha fazlasıyla tanımlanan ölümden dönme tecrübelerini bilim insanlarının bakış açısından açıklayan video, insanoğlunun aklını belki de en fazla meşgul eden konu hakkında önemli bilgiler veriyor.

Ölüme giden yolda direkten dönüp tekrar hayata tutunduğumuz tecrübeler hakkında kafanız biraz daha karışsın istiyorsanız, doğru yerdesiniz.