PAUL MCCARTNEY 45 SENE ÖNCE ÖLDÜ…

PAUL MCCARTNEY 45 SENE ÖNCE ÖLDÜ…


Hı, hı, tabii tabii...


HaberTürk gazeteciliğin sınırlarını zorluyor ve açıklıyor: “Gerçek Paul McCartney 45 yıl önce ölmüş!”

Tarih 2 Mart 2015, arkadaşlarınızla oturuyorsunuz. Sonra yaşıtınız bir dostunuz heyecanla geliyor ve nefes nefese ağzından şu sözler dökülüyor: “Ağabey, Nirvana diye bir grup buldum. İnanılmaz!”

Ne yaparsınız? Ona ne dersiniz? Önce soğuk bir ayran içirirsiniz ardından, senenin 2015 olduğunu kibar bir dille anlatmaya çalışırsınız. Şu anda biz de HaberTürk’e aynı muameleyi yapmak istiyoruz. Dünyanın toz bulutu olarak varlığına başlamasının hemen ardından The Beatles kuruldu, çok daha kısa süre sonra Paul McCartney’nin aslında öldüğü, yerine de ona çok benzeyen bir müzisyenin geçirildiği iddiaları ortaya atılmaya başlandı.

John Lennon’ın bile “Evet, Paul öldü. Cenazesinde yenisini bulduk.” diyerek dalga geçtiği haberin değerini ciddiye alan ve bir gazetecilik harikasına imza atan HaberTürk; Paul McCartney’nin aslında öldüğünü açıkladı. Bu haberin ardından Onedio, T24 ve Sputnik Türkiye de akıl almaz dolandırıcılığın peşine düştü.

MI5’ın Paul McCartney için dolandırıcılık suçlamasıyla soruşturma başlattığını duyuran HaberTürk’e ve nifak tohumu ekmeye çalışan herkese tek bir mesajımız var. 1942 doğumlu Paul McCartney 1966 yılında 24 yaşında hayatını kaydettiyse ve yerine yedek Paul McCartney geçeli 45 yıl olmuşsa bırakın adam artık gerçek Paul McCartney olsun. Adamcağız, The Beatles’ın ikinci dönemini başlatmış, Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, Magical Mystery Tour, Abbey Road gibi albümleri kaydetmiş, konserler vermiş, ilk sterlin milyarderi olmuş; daha ne yapsın?

Son olarak eğer yapılan haberde 1966’da ölen bir adamın, ölümünün üzerinden 45 yıl geçtiğini söylüyorsanız; şu an 2011 senesinde olmamız lazım. Lütfen MHP’nin 40. yılını kutlamadan geçmeyelim.

Bu arada William Karel’in yönettiği 2002 yapımı Dark Side of the Moon’u da güzelce sağa sola yollamaya başlayıp Türkiye’de popüler edersek, birkaç saat içinde “Amerika’nın bilinmeyen yüzü: aya aslında hiç gidilmedi, Kubrick neden öldü?” gibi haberleri etrafımızda görebiliriz.