UZMANINDAN, OFİS HAYATINI CEHENNEME ÇEVİREN ŞEYLERİN SIRALAMASI

UZMANINDAN, OFİS HAYATINI CEHENNEME ÇEVİREN ŞEYLERİN SIRALAMASI


Ofisi yarı açık cezaevine çevirmek


Ofiste mutlu olmanın altın kurallarının en başında işimizi sevmek yer alıyor. Sevmediğimiz bir işi yapıyor olmak, huzurumuzu fazlasıyla bozabiliyor. Kendi kendimize telkinlerde bulunarak bu durumu aşabildiğimiz nadir zamanlarda ise, ofis hayatını zorlaştırıcı etkenler devreye girebiliyor. Hemen yanımızda oturan çalışma arkadaşımızın dağınık masasına bakınca, gözlerimiz 10 numara miyopla tanışabiliyor. Yüksek sesle telefonla konuşan bir iş arkadaşının ulaştığı desibel seviyesiyle, konstantrasyonumuz tek taraflı feshedilebiliyor.

Onlarca maddeyle çeşitlendirilebilecek ofis hayatını zorlaştıran şeyler, Nicoccino isimli araştırma şirketi tarafından detaylı bir elekten geçirildi. 1000 kişinin katıldığı araştırmada, ofis hayatını zindana çeviren şeyler, hem erkeklerin hem de kadınların gözünden sıralandı.

Araştırmaya göre erkekleri ofis hayatında çileden çıkaran en büyük sıkıntı, İkinci Dünya Savaşı cephesinden hallice bir şekilde dağılmış masalar. İkinci sırada ise aşırı derecede parfüm sıkan çalışma arkadaşları yer alıyor. Toplam on maddeyle sınırlanan listenin tamamı ise şu şekilde:

1. Dağınık masa

2. Aşırı derecede parfüm sıkan çalışan

3. Telefonda yüksek sesle konuşmak

4. Geç kalmak

5. Yemek arasında çenesi düşen iş arkadaşı

6. Ağır kokulu yemekler yenmesi

7. Fazla sayıda sigara molası

8. Fazla konuşan iş arkadaşı

9. Düzensizlik

10. Kabalık

Kadınlar açısından ofis hayatını zorlaştıran şeylere baktığımızda ise, birinci sırada ağır kokulu yemekler yiyen iş arkadaşı yer alıyor. İşe geç gelmeyi alışkanlık haline getiren çalışma arkadaşları ikinci, fazla sayıda sigara arası kullanan iş arkadaşı da üçüncü sırada yer alıyor. Listenin tamamı şu şekilde:

1. Ağır kokulu yemekler yenmesi

2. Geç kalmak

3. Fazla sayıda sigara molası

4. Hijyene önem verilmemesi

5. Düzensizlik

6. Dağınık masa

7. Ödünç aldığı şeyi geri getirmeyen iş arkadaşı

8. Telefonda yüksek sesle konuşmak

9. Yemek arasında çenesi düşen iş arkadaşı

10. Kötü giyinen iş arkadaşı