YAYINLANMAMIŞ JIMI HENDRIX PARÇASI DİNLEMEK İSTEYEN?

YAYINLANMAMIŞ JIMI HENDRIX PARÇASI DİNLEMEK İSTEYEN?


50 yıllık şarkıyı dinlemek bugüne nasip oldu


Gitarın bir ülke olduğunu düşünün. Bu ülkede yapılacak genel seçimlerde, tek başına iktidara gelme ihtimali en yüksek isimlerden biri Jimi Hendrix olurdu. Hem hayatta olduğu zamanlarda, hem de sonrasında müzisyen adayları ve dinleyici için ikon mertebesine yükselen büyük başkan Hendrix’in müziğe etkisi günümüzde de devam ediyor.

Gün itibarıyla yepyeni bir Jimi Hendrix şarkımız mevcut. 50 yıl önce kaydedilmesine rağmen dinlemesi bugüne nasip olan şarkının adı, Station Break.

The Jimi Hendrix Experience’ın bile öncesinde, 1965 yılında kaydedilen, Hendrix’in o dönem çaldığı Curtis Knight & the Squires isimli gruba ait şarkı, gitaristin ailesinin kayıtların hakkını elde etmesi sayesinde karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda Jimi Hendrix’le uzun yıllar çalışmış ses mühendisi Eddie Kramer tarafından elden geçirilen Station Break, yakın zaman içerisinde dinleme şansını yakalayacağımız Curtis Knight & the Squires şarkılarının ilki olma özelliğini taşıyor.

Yıl 2015… Jimi Hendrix’in solak gitarından çıkan seslerin eşlik ettiği yeni bir şarkı dinliyoruz. Hayat iki buçuk dakikalığına da olsa bizlere güzel.