YENİ STAR WARS FİLMLERİNİN DETAYLARI BELLİ OLDU

YENİ STAR WARS FİLMLERİNİN DETAYLARI BELLİ OLDU


Yeni Star Wars filmlerinde güç kimlerle olacak?


Disney’in, bilim-kurgu sineması ve popüler kültürün en önemli parçalarından biri olan Star Wars serisini sahiplenmesinin ardından, içinizdeki güç sizlere bir an olsun şöyle seslenmedi mi?: “Koca evreni Pirates of the Caribbean’a çevirecekler…”

Bu ihtimal, seriye tapanlar için büyük bir ızdırap kaynağı olsa gerek… Henüz bir fragmanını izlediğimiz The Force Awakens’ın yıl sonu vizyona girecek olmasıyla, bu ihtimalin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine dair büyük bir ipucu elde edeceğiz. Star Trek’in ardından Star Wars’un da dümenine geçen J.J. Abrams’ın, bu ihtimali aklından geçirenleri güzel bir ters köşeye yatırması ve yeni seriye hakkını verecek bir başlangıç yapması en büyük dileğimiz. Peki Episode VII’ın ardından vizyona girecek diğer iki Star Wars filmi ve yan hikayeleri aktaracak filmler nasıl olacak? Gün itibarıyla bu filmler hakkında daha detaylı bilgilere sahibiz.

– Godzilla ve Monsters’ın yönetmeni Gareth Edwards’ın yönetmenlik koltuğuna oturacağını bildiğimiz ilk spin-off Star Wars filminin adı: Rogue One.

– Filmin kadrosunda yer alacak ilk isim açıklandı: Son olarak The Theory of Everyhting’deki Jane Hawking rolünde izlediğimiz ve nice ödül adaylıklarına ismini yazdıran Felicity Jones.

– Episode VIII’in vizyon tarihi belli oldu: 26 Mayıs 2017. Bu vizyon tarihi, ilk Star Wars filminin vizyon tarihinin 40 yıl ve 1 gün sonrasına denk geliyor. Aynı zamanda iki Star Wars filmi arasında bırakılan en kısa zaman aralığına da Episode VII ve Episode VIII sayesinde tanıklık edeceğiz.

– Episode VIII ve IX’ın yönetmenliğini üstelenecek kişi de belli oldu: Breaking Bad’in birkaç bölümünün ve Looper’ın yönetmenlik koltuğunda oturan Rian Johnson.

– İlk spin-off Star Wars filmi Rogue One’da, Rebel Alliance’ın savunmadaki bel kemiği Rogue Squadron’un maceralarını izleyeceğiz. Uçan kaçanın, aksiyonun üst limitlerde olacağı bir film bizleri bekliyor.

Bonus: Yeni Star Wars: The Force Awakens fragmanını Nisan ayında izleyeceğimize dair güçlü söylentiler mevcut.