BREAKING BAD VE BETTER CALL SAUL ARASINDAKİ BENZERLİKLER

BREAKING BAD VE BETTER CALL SAUL ARASINDAKİ BENZERLİKLER


AMC'nin iki gülü birbirine ne kadar benziyor?


Breaking Bad’in bitiş çizgisine ulaşmasıyla içimizde yer eden büyük boşluk, Better Call Saul’la bir nebze de olsa doldu. İlk sezonu sona eren dizide, Saul Goodman’ın Breaking Bad öncesindeki hikayesini izleme fırsatını yakaladık. Mike Ehrmantraut başta olmak üzere, Breaking Bad’de yer alan karakterlerin Better Call Saul’da karşımıza çıkmasıyla diziden aldığımız keyif daha da arttı. Projenin başında Vince Gilligan’ın yer alması, dizinin kalitesi hakkında üç aşağı beş yukarı bir fikir veriyordu. Tek korkumuz, dizinin Breaking Bad kadar sürükleyici olup olmayacağıydı. Dizi, ilk sezonuyla bu şüpheleri ortadan kaldırdı.

İki dizinin yapımcısının aynı kişi olması, haliyle bir takım benzerlikleri de beraberinde getirdi. Özellikle kullanılan çekim teknikleri, Breaking Bad ve Better Call Saul arasında bir bağ daha kurmamızı sağladı.

İki dizi arasındaki benzerlikleri bir tek biz farketmemişiz. Jaume R. Lloret isimli Vimeo kullanıcısı, karakterlerin bakış açısının kullanıldığı sahneleri bir araya getirerek iki dizinin benzerliklerini gözler önüne seriyor.