GÜNÜMÜZ TEKNOLOJİSİ VE SOSYAL MEDYA İLİŞKİLERİ NE HALE GETİRİYOR?

GÜNÜMÜZ TEKNOLOJİSİ VE SOSYAL MEDYA İLİŞKİLERİ NE HALE GETİRİYOR?


Teknoloji çağı ilişkileri


İnternetin bu kadar yaygın olmadığı, yüzlerce sosyal paylaşım sitesi ve mobil uygulamanın ilişkilerin bel kemiği görevini üstlenmediği zamanları hatırlıyor musunuz? O günlerde, boş olmadığınız insanın telefonu almak için kırk takla atmanız gerekirdi. Whatsapp’tan mesajlaşmak, Instagram’dan yürümek, Facebook’tan eklemek ve Twitter’dan FAV’lamak gibi şeylerle ilişkilerin ateşini yakmanın mümkünatı yoktu… Günümüz dünyasının, ilişkileri nispeten kolaylaştırdığını kabul edebiliriz. Ama hızlı tüketimi de beraberinde getirdiğini yok sayamayız.

Kırk takla atarak aldığımız telefon numarasını asla unutmadığımız, telefon numarasındaki her bir rakamın bizler için adeta kutsal sayı olduğu günler geride kaldı. Kaçımız, değer verdiğimiz/ilişki yaşadığımız insanın numarasını ezbere biliyor? Eminiz ki büyük bir çoğunluğumuz bu soru karşısında boynunu bükecektir…

Elite Daily’nin hazırladığı video, yukarıda bahsettiğimiz şeylerin video formatındaki bir deneyi niteliğinde. Sevgilileri karşı karşıya getiren videoda, “Telefon numaramı ezbere biliyor musun?” sorusu soruluyor. Verilen cevapların büyük bir çoğunluğu günümüz ilişkilerinin trajikomik durumunu özetlemeye yetiyor.

Haydi Whatsapp’tan mesajlaşmaya…